Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

sylwik69 11:01, 22 cze 2018

asiak napisał(a)
Sylwia, gdzie mogę poczytać o metodzie kubełkowej do pomidorów i ogórków? Czy te skórki wrzucasz tak na wierzch na ziemię, czy mieszasz?

Pięknie wszystko rośnie

Dużo oglądam angielskich programów ogrodniczych i czytam.Ostatnio "Ogród warzywny w doniczce" Wiliama Moss.Działam eksperymentalnie.W ubiegłym roku warzywa w workach nie wyszły,kupiłam za małe worki a w tym roku uległam Januszowi...to był jego pomysł.Nie wierzyłam w skuteczność,bo wiadra nie mają otworów a jednak warzyw się doczekałam.W wiadrach jest warstwa żwiru,obornik,ziemia,obornik,ziemia skórki bananów przykrywam wierzchnią warstwą ziemi
eVka 19:45, 26 cze 2018

Macham i nadrabiam letnie zalwgłości
sylwik69 13:51, 27 cze 2018

effka napisał(a)
Macham i nadrabiam letnie zalwgłości

eVka 14:26, 27 cze 2018

Jaki obornik boski! Ja swój zakopałam pod warstwą ziemi i nie jest taki ładny, wysechł za bardzo. Muszę kupić jednak furę obornika i spryzmowac tak jak ty.
Roślinki będą Ci rosły jak na drożdzach
Ilośc rozwiezionej ziemi...bez komentarza, to lepsze niż siłownia, fitness i inne pierdy. Formę będziesz miała idealną
sylwik69 20:14, 27 cze 2018

effka napisał(a)
Jaki obornik boski! Ja swój zakopałam pod warstwą ziemi i nie jest taki ładny, wysechł za bardzo. Muszę kupić jednak furę obornika i spryzmowac tak jak ty.
Roślinki będą Ci rosły jak na drożdzach
Ilośc rozwiezionej ziemi...bez komentarza, to lepsze niż siłownia, fitness i inne pierdy. Formę będziesz miała idealną

O tak! schudłam 2 kg no i dobrze .Wciąż biegam z taczką,chciałabym więcej..ale praca zawodowa też fizyczna no i stawy kolanowe bardzo dokuczają
Ja także stwierdziłam,że mus kupić jeszcze obornik i pryzmować dziś skończyłam rozwozić na rabatach!
kasja83 08:07, 03 lip 2018

sylwik69 napisał(a)

Dużo oglądam angielskich programów ogrodniczych i czytam.Ostatnio "Ogród warzywny w doniczce" Wiliama Moss.Działam eksperymentalnie.W ubiegłym roku warzywa w workach nie wyszły,kupiłam za małe worki a w tym roku uległam Januszowi...to był jego pomysł.Nie wierzyłam w skuteczność,bo wiadra nie mają otworów a jednak warzyw się doczekałam.W wiadrach jest warstwa żwiru,obornik,ziemia,obornik,ziemia skórki bananów przykrywam wierzchnią warstwą ziemi

Ciekawostki piszesz...
zoja 08:54, 03 lip 2018

hmmm... ciekawe bardzo
alis 10:14, 03 lip 2018

Sylwia, jestem pełna podziwu dla Waszej pracy, dla Twojej pracy.
Ja w sobotę trochę pokopałam, w niedzielę rano z trudem po schodach schodziłam
Ścieżka z płyt fajowa no i ta pryzma obornika, kurcze, kto by pomyślał, że będzie wzbudzać mój zachwyt
Trzymam kciuki za dalsze prace
sylwik69 10:34, 04 lip 2018

alis napisał(a)
Sylwia, jestem pełna podziwu dla Waszej pracy, dla Twojej pracy.
Ja w sobotę trochę pokopałam, w niedzielę rano z trudem po schodach schodziłam
Ścieżka z płyt fajowa no i ta pryzma obornika, kurcze, kto by pomyślał, że będzie wzbudzać mój zachwyt
Trzymam kciuki za dalsze prace

Dzięki w tej chwili prace wstrzymane z powodu braku czasu i suszy.Nawet obornik ciężko przemieszać z ziemią,która stała się pyłem wszędzie chyba padało a u mnie ani grama
Roocika 12:34, 04 lip 2018

U nas popadało a i tak sucho