Super Ewo jak będziesz mieć chwilkę doradż jak poprowadzić linię rabaty z boku domu /fotka na poprzedniej stronie/ tam rosną 2 brzozy i początkowo miały być 2 kwadraty z drzewami pośrodku ale do koszenia to nie będzie fajnie to strona południowa.Na brzegu skarpy chciałam posadzić proso a niżej rosną derenie.Ten długi prostokąt ma najsłabszą glebę
Obydwa ogrody są przepiękne,choć "ogród pod trzema dębami" skradł moje serce,szkoda ,że wątek nieaktywny
Pisz śmiało,choć ja raczej pytam i radzę się mądrzejszych od siebie
Chętnie się wypowiem ale czy mogłabyś pokazać troszkę więcej zdjęć? Jak wygląda dom z tej strony? Tam jest spadek wytarasowany i rabata niżej na tym boku?
Niestety jestem już w pracy... Tam jest wyjście boczne z kuchni. Między brzozami rośnie cis. Równo z ściana budynku także, myślałam o lekkiej przesłonie od ulicy, bardzo często właśnie z tej strony wieje
To wąski prostokąt,wiec dużego manewru nie ma.Taka była moja pierwsza myśl,aby te kwadraty połączyć i zrobić długą rabatę.Rosną tam już rozchodniki i perovskia,coś dosadzę i będzie mniej trawnika git!
Mimo słońca dziś u mnie wieje.Mam wolne więc chciałabym porozsadzać Caradonnę,wyszło mi dużo siewek
Ewo dziękuję za sugestię i pomoc
Wcale nie jestem zachwycona z rabatami dużo mniej pracy niż z trawnikiem.Najchętniej obsadziłabym całość trawami i bylinami,zrobiła coś na wzór prerii.
Koszenie pewnie i tak spocznie na moich barkach...