Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

sylwik69 10:47, 20 kwi 2020

Anda napisał(a)
Obornik jest o wiele lepszy Niesamowicie wzbogaca życie w glebie. Czekać powinnaś ok. 4 tygodni. Może na piaskach trochę mniej.

Super Ewo jak będziesz mieć chwilkę doradż jak poprowadzić linię rabaty z boku domu /fotka na poprzedniej stronie/ tam rosną 2 brzozy i początkowo miały być 2 kwadraty z drzewami pośrodku ale do koszenia to nie będzie fajnie to strona południowa.Na brzegu skarpy chciałam posadzić proso a niżej rosną derenie.Ten długi prostokąt ma najsłabszą glebę
sylwik69 10:52, 20 kwi 2020

kasiab napisał(a)

Ufff bie pamietam czy ta trawa jest w ogrodzie lawendowy zawrót głowy czy w ogrodzie pod trzema dębami... Ale jest śliczna i ma taki piękny kolor

Zastanawialam sie czy sypac na ziemię nawoz albo rozpuscic i polać. Jak będę miała jakieś pytania to moge pisać?

Obydwa ogrody są przepiękne,choć "ogród pod trzema dębami" skradł moje serce,szkoda ,że wątek nieaktywny
Pisz śmiało,choć ja raczej pytam i radzę się mądrzejszych od siebie
Anda 11:28, 20 kwi 2020

sylwik69 napisał(a)

Super Ewo jak będziesz mieć chwilkę doradż jak poprowadzić linię rabaty z boku domu /fotka na poprzedniej stronie/ tam rosną 2 brzozy i początkowo miały być 2 kwadraty z drzewami pośrodku ale do koszenia to nie będzie fajnie to strona południowa.Na brzegu skarpy chciałam posadzić proso a niżej rosną derenie.Ten długi prostokąt ma najsłabszą glebę

Chętnie się wypowiem ale czy mogłabyś pokazać troszkę więcej zdjęć? Jak wygląda dom z tej strony? Tam jest spadek wytarasowany i rabata niżej na tym boku?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zakrecona 12:52, 20 kwi 2020

Ja dopiero doczytałam jak Ty masz dużo trawnika w planach

U mnie, to mały pikuś będzie 56 m2.
sylwik69 13:36, 20 kwi 2020

Anda napisał(a)

Chętnie się wypowiem ale czy mogłabyś pokazać troszkę więcej zdjęć? Jak wygląda dom z tej strony? Tam jest spadek wytarasowany i rabata niżej na tym boku?

Niestety jestem już w pracy... Tam jest wyjście boczne z kuchni. Między brzozami rośnie cis. Równo z ściana budynku także, myślałam o lekkiej przesłonie od ulicy, bardzo często właśnie z tej strony wieje
Anda 18:29, 20 kwi 2020

sylwik69 napisał(a)

Niestety jestem już w pracy... Tam jest wyjście boczne z kuchni. Między brzozami rośnie cis. Równo z ściana budynku także, myślałam o lekkiej przesłonie od ulicy, bardzo często właśnie z tej strony wieje

To może połącz te dwa kwadraty i zrób jedną rabatę prostokątną, taką większą Co Ty na to?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwik69 23:15, 20 kwi 2020

sylwik69 23:16, 20 kwi 2020

sylwik69 10:20, 21 kwi 2020

To wąski prostokąt,wiec dużego manewru nie ma.Taka była moja pierwsza myśl,aby te kwadraty połączyć i zrobić długą rabatę.Rosną tam już rozchodniki i perovskia,coś dosadzę i będzie mniej trawnika git!
Mimo słońca dziś u mnie wieje.Mam wolne więc chciałabym porozsadzać Caradonnę,wyszło mi dużo siewek
Ewo dziękuję za sugestię i pomoc
sylwik69 10:23, 21 kwi 2020

Zakrecona napisał(a)
Ja dopiero doczytałam jak Ty masz dużo trawnika w planach

U mnie, to mały pikuś będzie 56 m2.

Wcale nie jestem zachwycona z rabatami dużo mniej pracy niż z trawnikiem.Najchętniej obsadziłabym całość trawami i bylinami,zrobiła coś na wzór prerii.
Koszenie pewnie i tak spocznie na moich barkach...