Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Zakrecona 11:46, 21 kwi 2020

Koszenie koszeniem, ale te hektolitry wody przy obecnych zmianach klimatu

Najlepiej byłoby mieć studnię głębinową
sylwik69 13:09, 21 kwi 2020

Zakrecona napisał(a)
Koszenie koszeniem, ale te hektolitry wody przy obecnych zmianach klimatu

Najlepiej byłoby mieć studnię głębinową

Oj tak to prawda
Anda 13:23, 21 kwi 2020

sylwik69 napisał(a)
To wąski prostokąt,wiec dużego manewru nie ma.Taka była moja pierwsza myśl,aby te kwadraty połączyć i zrobić długą rabatę.Rosną tam już rozchodniki i perovskia,coś dosadzę i będzie mniej trawnika git!
Mimo słońca dziś u mnie wieje.Mam wolne więc chciałabym porozsadzać Caradonnę,wyszło mi dużo siewek
Ewo dziękuję za sugestię i pomoc

Pierwsza myśl często najlepsza Bądziesz miała więcej miejsca na nowe rośliny.
Mniej trawnika w dzisiejszym klimacie to samo szczęście. Mniej podlewania i innych czynności pielęgnacyjnych
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
andzia458 14:16, 21 kwi 2020

Sylwio, dziękuję za odwiedzinki. Wszelkie sugestie są mile widziane. Ty już na przestrzeni kilku lat masz się czym pochwalić. A skrzynie na warzywo ile lat Ci wytrzymują? Bo jednak wilgoć i słońce swoje robią...
sylwik69 19:49, 21 kwi 2020

andzia458 napisał(a)
Sylwio, dziękuję za odwiedzinki. Wszelkie sugestie są mile widziane. Ty już na przestrzeni kilku lat masz się czym pochwalić. A skrzynie na warzywo ile lat Ci wytrzymują? Bo jednak wilgoć i słońce swoje robią...

Odpowiedziałam u Ciebie
sylwik69 19:52, 21 kwi 2020

Anda napisał(a)

Pierwsza myśl często najlepsza Bądziesz miała więcej miejsca na nowe rośliny.
Mniej trawnika w dzisiejszym klimacie to samo szczęście. Mniej podlewania i innych czynności pielęgnacyjnych

Ewo jestem skłonna nie mieć w ogóle trawnika ale kompromis musi być więc uszczuplam jak mogę...
Korzystając z Twojej wiedzy,proszę powiedz czym podkarmić sadzonki traw ozdobnych aby szybko się ukorzeniły i wypuściły kły
Anda 20:43, 21 kwi 2020

sylwik69 napisał(a)

Ewo jestem skłonna nie mieć w ogóle trawnika ale kompromis musi być więc uszczuplam jak mogę...
Korzystając z Twojej wiedzy,proszę powiedz czym podkarmić sadzonki traw ozdobnych aby szybko się ukorzeniły i wypuściły kły

Dobrze przygotowane podłoże tu na pewno pomoże. W sumie nie musisz ich niczym więcej podkarmiać. Muszą rosnąć w swoim tempie. Ewentualnie możesz im dać trochę nawozu do trawników albo normalnego do roślin zielonych NPK
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwik69 21:08, 21 kwi 2020

Anda napisał(a)

Dobrze przygotowane podłoże tu na pewno pomoże. W sumie nie musisz ich niczym więcej podkarmiać. Muszą rosnąć w swoim tempie. Ewentualnie możesz im dać trochę nawozu do trawników albo normalnego do roślin zielonych NPK

NPK dzięki
sylwik69 21:17, 21 kwi 2020

Moje ogrodnicze złoto przywiozłam w ilości 500 kg od uroczego lokalnego rolnika,który mieszka w pięknej wiosce przy rzece i uprawia wszystko ekologicznie bez nawozów. Jadąc sobie 60/h patrzyłam na pola,ludzi krzątających się wokół swoich gospodarstw,życie nabrało tempa,brzozy puściły listki,słońce pięknie świeciło,lisek biegł przez łąkę i pomyślałam : "życie jest piękne"
Zwolniłam dziś... przyłapałam się na wiecznym pośpiechu w domu, w pracy, w ogrodzie,ten dzień był inny...refleksyjny był mi potrzebny

Niestety nie miałam już sił aby rozładować auto,no i trudno jutro też jest dzień
Anda 01:25, 22 kwi 2020

Fajnie masz z takim rolnikiem Kupujesz u niego warzywa?

Tak, najlepiej spieszyć się powoli
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies