Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

kasiab 06:48, 22 kwi 2020

sylwik69 napisał(a)
Moje ogrodnicze złoto przywiozłam w ilości 500 kg od uroczego lokalnego rolnika,który mieszka w pięknej wiosce przy rzece i uprawia wszystko ekologicznie bez nawozów. Jadąc sobie 60/h patrzyłam na pola,ludzi krzątających się wokół swoich gospodarstw,życie nabrało tempa,brzozy puściły listki,słońce pięknie świeciło,lisek biegł przez łąkę i pomyślałam : "życie jest piękne"
Zwolniłam dziś... przyłapałam się na wiecznym pośpiechu w domu, w pracy, w ogrodzie,ten dzień był inny...refleksyjny był mi potrzebny

Niestety nie miałam już sił aby rozładować auto,no i trudno jutro też jest dzień

Jeju ile qpy!!! Super

W dobie tego co się dookoła nas dzieje warto zwolnić, warto pozwolić sobie chociaż na chwilę refleksji. Zwrócić uwage na wszystko co nas otacza, przypomnieć co kiedyś cieszyło i tak najzwyczajniej, po ludzku znowu to doceniać i sie tym właśnie cieszyć. Życze Ci Droga Sylwiu jak najwięcej możliwości na takie dni jaki miałaś wczoraj
galgAsia 06:55, 22 kwi 2020

sylwik69 napisał(a)
Moje ogrodnicze złoto przywiozłam w ilości 500 kg od uroczego lokalnego rolnika,który mieszka w pięknej wiosce przy rzece i uprawia wszystko ekologicznie bez nawozów. Jadąc sobie 60/h patrzyłam na pola,ludzi krzątających się wokół swoich gospodarstw,życie nabrało tempa,brzozy puściły listki,słońce pięknie świeciło,lisek biegł przez łąkę i pomyślałam : "życie jest piękne"
Zwolniłam dziś... przyłapałam się na wiecznym pośpiechu w domu, w pracy, w ogrodzie,ten dzień był inny...refleksyjny był mi potrzebny

Niestety nie miałam już sił aby rozładować auto,no i trudno jutro też jest dzień
Wiesz, ja od tygodnia zmieniłam trasę do ogrodu - wyjeżdżam z miasta i kilka km jadę przez "okolicę". Powoli, spokojnie, z otwartym oknem... Oddycham, uspokajam się Taka enklawa wolności w czasach zarazy

Buziaki na dobry dzień
sylwik69 08:42, 22 kwi 2020

Anda napisał(a)
Fajnie masz z takim rolnikiem Kupujesz u niego warzywa?

Tak, najlepiej spieszyć się powoli

W tym roku będę kupować ogórki,ziemniaki i dynie
Ewo i już kolejne pytania do Ciebie jak grubo tego obornika? czy przegrabiać z ziemią czy wysiać trawę a obornikiem ją przykryć ? przekompostowany nie powinien się do walca kleić?
sylwik69 08:45, 22 kwi 2020

kasiab napisał(a)

Jeju ile qpy!!! Super

W dobie tego co się dookoła nas dzieje warto zwolnić, warto pozwolić sobie chociaż na chwilę refleksji. Zwrócić uwage na wszystko co nas otacza, przypomnieć co kiedyś cieszyło i tak najzwyczajniej, po ludzku znowu to doceniać i sie tym właśnie cieszyć. Życze Ci Droga Sylwiu jak najwięcej możliwości na takie dni jaki miałaś wczoraj

Bardzo Ci dziękuję i tego życzę sobie,Tobie oraz wszystkim dziewczynom,zapracowanym mamom,kobietom miłego dnia!
Anda 08:46, 22 kwi 2020

Najlepiej tak z 5-10 cm i przelecieć po tym glebogryzarką albo wertykulatorem, żeby obornik połączył się z glebą. Potem wałowanie. Potem nasiona.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwik69 08:48, 22 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Wiesz, ja od tygodnia zmieniłam trasę do ogrodu - wyjeżdżam z miasta i kilka km jadę przez "okolicę". Powoli, spokojnie, z otwartym oknem... Oddycham, uspokajam się Taka enklawa wolności w czasach zarazy

Buziaki na dobry dzień

Dziękuję Asiu cieszę się ,że się rozumiemy każdy sposób jest dobry aby odreagować enklawa wolności ! fajne pozdrawiam i życzę miłego dnia oraz tygodnia
sylwik69 12:17, 22 kwi 2020

Anda napisał(a)
Najlepiej tak z 5-10 cm i przelecieć po tym glebogryzarką albo wertykulatorem, żeby obornik połączył się z glebą. Potem wałowanie. Potem nasiona.

To będę musiała zrobić jeszcze jeden kurs po obornik
Nasion traw tez jest takie multum,że można się zagubić i zgłupieć! co artykuł o trawnikach to inna szkoła siania i wyboru mieszanek.Same kompozycje też bardzo się różnią procentowym składem poszczególnych traw.Dlaczego ja zawsze muszę wszystko rozważać,kombinować i się wahać???
Jedno jest pewne stacjonarnie nie ma dobrych traw,obleciałam markety i beznadzieja
Obstawiam na razie Barenburg i Graminex.Może ktoś się podzieli opiniami?
Nie wiem czy te na stanowiska suche faktycznie się sprawdzają?
Zakrecona 14:59, 22 kwi 2020

Fajnie, że masz tak dużo qpy

Ja obstawiam tego pierwszego, ale nie wiem co tam eM wyczytał
andzia458 14:56, 24 kwi 2020

Sylwia, ja zdecydowałam się na Barenbrug. W poniedziałek ma być u mnie. Czytałam kilka godzin, zanim podjęłam decyzję także takie rozważania nie są mi obce hehe.
sylwik69 21:38, 24 kwi 2020

andzia458 napisał(a)
Sylwia, ja zdecydowałam się na Barenbrug. W poniedziałek ma być u mnie. Czytałam kilka godzin, zanim podjęłam decyzję także takie rozważania nie są mi obce hehe.

A mogę wiedzieć jaką konkretnie i gdzie zamawiałaś?