KasiaWB
21:30, 11 lip 2018

Cześć Aniu 
nie musisz czytać
) już odpowiadam
ależ historyczne zdjęcie wyciągnęłaś
)
Tak, to te same serby
jak wysokie były to widać - czubek ledwo powyżej standardowej siatki ogrodzeniowej czyli ok. 1,5 m. Już nie pamiętam kiedy sadziliśmy - albo 2011 albo 2012. Są co najmniej dwa razy takie jak sadziliśmy - obecnie mają minimum 5-6 metrów wysokości. Dla porównania ta bordowa Nigra ma szczepienie na ok. 2,20 m, a krzaki hortensji w tej chwili jakieś 2 m.
Chyba 2 lata temu z drugiej strony domu posadziliśmy 3 małe (ok. 1,20m) i rosną, myślę minimum 0,5 m rocznie - zależy od przygotowania gleby na start, pogody w danym roku oraz podlewania, nawożenia itd. Prawdę mówiąc nie śledziłam wielkości przyrostu.
ps. ja je tnę na rozgałęzieniach jak za bardzo wychodzą z linii
)
Pozdrawiam

nie musisz czytać

Tak, to te same serby

Chyba 2 lata temu z drugiej strony domu posadziliśmy 3 małe (ok. 1,20m) i rosną, myślę minimum 0,5 m rocznie - zależy od przygotowania gleby na start, pogody w danym roku oraz podlewania, nawożenia itd. Prawdę mówiąc nie śledziłam wielkości przyrostu.
ps. ja je tnę na rozgałęzieniach jak za bardzo wychodzą z linii

Pozdrawiam