Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Zakrecona 15:16, 23 cze 2020

Asia, ale pięknie, serce rośnie

Fajnie, że dziewczyny Cie odwiedziły, burza mózgów pewnie była

Kolory różanki przepiękne, derenia wsadzę gdzieś na pewno, kiedyś...

Nie wiedziałam, że mrówki mogą całe drzewo załatwić, mój buk w kiepskim stanie, może to przez nie
galgAsia 15:51, 23 cze 2020

Asiu, aż nie wiem, co napisać

Wrażenie robią te przestrzenie, to że wzrok biegnie daleko, daleko i co chwila napotyka różne piękności. Kolorystycznie miodzio, zwłaszcza różanka i szałwie pod płotem. Aż mam ochotę skorzystać z tego zestawienia - róż, fiolet i granat. Bardzo to do mnie gada

Jednak prawdą, jest, że inny aparat to inny ogród My w swoich ogrodach mamy utarte ścieżki, wydeptane miejsca, gdzie się zatrzymujemy i robimy zdjęcia. A tu przychodzi ktoś inny i zatrzymuje się w zupełnie nowym miejscu - i wychodzi cudo

Aaabsolutnie gratuluję Jest pięknie
anbu 15:58, 23 cze 2020

Ślicznie
Margerytka40 23:20, 23 cze 2020

Zakrecona napisał(a)
Asia, ale pięknie, serce rośnie

Fajnie, że dziewczyny Cie odwiedziły, burza mózgów pewnie była

Kolory różanki przepiękne, derenia wsadzę gdzieś na pewno, kiedyś...

Nie wiedziałam, że mrówki mogą całe drzewo załatwić, mój buk w kiepskim stanie, może to przez nie

Dziewczyny zatwierdziły moje pomysły, czasem zdarza mi się mieć takowe. Poza tym teraz po obejrzeniu na żywo moich włości pewnie będę je maltretować o rady jakby co. A mszycy nie masz na tym buku? Ale tak mrówki jak się uprą młode drzewko mogą wykończyć.
paniprzyroda 23:33, 23 cze 2020

Gdzieś pisałaś o wizytacji, ale skończona sukcesem, jakby co Pięknie.
Tę brązową trawę tniesz wiosną? Kiedyś miałam ją w nowym ogrodzie, porosły olbrzymy i pokładały się, a po cięciu słabo odbijały. Mam jeszcze z nich kilka siewek..
Margerytka40 08:49, 24 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Asiu, aż nie wiem, co napisać

Wrażenie robią te przestrzenie, to że wzrok biegnie daleko, daleko i co chwila napotyka różne piękności. Kolorystycznie miodzio, zwłaszcza różanka i szałwie pod płotem. Aż mam ochotę skorzystać z tego zestawienia - róż, fiolet i granat. Bardzo to do mnie gada

Jednak prawdą, jest, że inny aparat to inny ogród My w swoich ogrodach mamy utarte ścieżki, wydeptane miejsca, gdzie się zatrzymujemy i robimy zdjęcia. A tu przychodzi ktoś inny i zatrzymuje się w zupełnie nowym miejscu - i wychodzi cudo

Aaabsolutnie gratuluję Jest pięknie

Rozpisałam się wczoraj i gdzieś mi wcięło odpowiedź

Asiu cieszę się, że te moje wielkie plamy zyskały uznanie. Od początku podświadomie czułam, że to będzie pasowało do wielkości ogrodu i rabat. Z daleka przynosi to zamierzony efekt. Odczuwam przy tych nasadzeniach taki trochę ład i porządek. Wzrok skupia się na danej plamie. Pewnie gdybym natrzaskała tam różności znów bym dostawała oczopląsu, dawniej tak było. Mam to szczęście, że mogę sobie na takie sadzenie pozwolić bo ogród spory.
Nawet ta dość żarówiasta różanka gdzieś ginie na tym obszarze
Fajnie jest zobaczyć swój ogród cudzym obiektywem, trochę inaczej. Rabata pod ogrodzeniem daje teraz czadu, lubię to miejsce i ten zestaw kolorów. Nawet ten róż mi tu nie przeszkadza choć w zasadzie nie przepadam
Margerytka40 08:57, 24 cze 2020

paniprzyroda napisał(a)
Gdzieś pisałaś o wizytacji, ale skończona sukcesem, jakby co Pięknie.
Tę brązową trawę tniesz wiosną? Kiedyś miałam ją w nowym ogrodzie, porosły olbrzymy i pokładały się, a po cięciu słabo odbijały. Mam jeszcze z nich kilka siewek..

A to już dziewczyny muszą ocenić, ja szczerze mówiąc trochę się chciałam okopać no bo gdzie, jeszcze tu i ówdzie burdello. Myślałam, że dziewczyny zawiedzione będą, przez grzeczność nie odmówiłam
Brązową trawę wyczesuję tylko trochę z suchych źdźbeł, czasem odrobinkę przycinam końcówki. Taki ich chyba urok, że z czasem się rozkładają. Myślę, że należałoby je wtedy podzielić. Łatwo się przyjmują.
TAR 09:41, 24 cze 2020

Dołacze sie do tych zachwytow, zupelnie inaczej odbieralam wczesniej Twoj ogrod, zdjecia Asi pokazuja jak jest w nim ładnie. Oczywiscie dolącze do zachwyconych rabata szałwiowo-rózana. I podoba mi sie ten kawałek ze stipami, oj bardzo mi sie podoba

Ania111 18:05, 24 cze 2020

Asiu
Jak pogoda u Ciebie ?
U mnie cały czas ,
nawet nie pada ,
LEJE !!!

ręce mi opadają
Margerytka40 18:10, 24 cze 2020

Ania111 napisał(a)
Asiu
Jak pogoda u Ciebie ?
U mnie cały czas ,
nawet nie pada ,
LEJE !!!

ręce mi opadają

No i u mnie to samo. M już 2 razy wypompowywał wodę z beczki, która zbiera wodę z dachu. 2 razy po 1000l trzeba było wylać. Marnotrawstwo straszne. Woda zaczyna psyczeć w trawniku. Za to roślinne pijaki szaleją