Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

anna_t 15:05, 13 mar 2017

Ja siatkę do zakwaszania kupowałam. Tylko to długoterminowe działanie bo za pół roku zakwasi
Nie byłaś jeszcze w ogrodniczym?
makadamia 15:06, 13 mar 2017

Toszka napisał(a)

Przejrzałam trochę stron w internecie i ubawiłam się, bo opisy nie odpowiadają temu co widać na obrazkach... byłoby śmiesznie, gdyby nie strasznie

Na większości stron napisano o kolumnowym pokroju z wyprostowanymi gałązkami (nawiasem mówiąc to ciągle ten sam jeden tekst... pewnie kopiuj-wklej)
I te opisy wzbogacone fotką krzaczka o ukośnych gałązkach i jajowato-stożkowej formie. Komu wierzyć?

No właśnie, z tymi zdjęciami też różnie bywa, bo te, które widziałam, nijak nie przypominają tego, co rośnie u mojego taty.
W każdym razie ciski ciachnęłam i za jedyne trzy - cztery lata powinny zacząć przypominać kulki. Słowo kluczowe - zacząć
Margerytka40 15:36, 13 mar 2017

Asiu

No to chociaż raz miałam rację ,chodzi o mączkę. Nie kopie się leżącego ale strasznie się cieszę
No to zostawiam te igły niech leżą pod sosnami i czekają na razie na inne dobra.
Z tym kompostem to najwyżej sprawdzę go jak to z jego kwasowością.

Cięłaś cisy? A ja dziś chodziłam koło swoich ,przyglądałam się i nic. Bojam się je ciachać

Aniujutro z rana będę. Dam Ci znać
Margerytka40 15:47, 13 mar 2017

Dziś sprzątanie w ogrodzie . Jak żadnego roku zaczęłam od części frontowej. Jakoś w jej kierunku teraz moje myśli się kierują.

Czy tuje teraz też można przycinać? Trochę bym swoje ciachnęła. Z tych żółtych na froncie coś na kształt stożków chyba muszę poprzycinać. One same w sobie takie stożki.
yolka 17:12, 13 mar 2017

Ja ciełam w ubiegłym tygodniu tuje, ale te nowe przyrosty ok 10 cm po całości - na stożek
Margerytka40 17:52, 13 mar 2017

Moje jeszcze nigdy nie przycinane ale też jakoś drastycznie nie chcę ich golić, trochę chyba tylko skorygować kształt.

Obcięłam dziś hortki i to baaaardzo . Aż mi się ręce trzęsły jak je cięłam.. Zobaczę efekty latem. Mam nadzieję że zrobiłam im przysługę
Margerytka40 18:18, 13 mar 2017

Moja hortensjowa rozmnażalnia

anna_t 19:23, 13 mar 2017

ja tez juz ciełam tuje
spory rozmnażalnik, potrzebujesz jeszcze tych patyków ode mnie??
Margerytka40 19:27, 13 mar 2017

anna_t napisał(a)
ja tez juz ciełam tuje
spory rozmnażalnik, potrzebujesz jeszcze tych patyków ode mnie??

Aniu a jakie masz te hortki bo te u mnie to limki ,wanilki i silver dolar ,a i anabelki . Jak masz inne to poproszę.
Anda 19:30, 13 mar 2017

Super masz tą rozmnażalnię
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies