Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

makadamia 10:51, 10 maj 2017

AnnaCh napisał(a)
Wczoraj nie padało prawie cały dzień Trawnik nawet mam skoszony
Dziewczyny wiem co czujecie, mam to samo, nie umiem wyrzucić roślin i nawet brzydkie ratuję

Mnie ratuje w takich przypadkach tato
On jest kompletnie nieogrodowiskowy, i co tylko chcę wyrzucić, to bierze i wciska u siebie. U niego nie ma że nie pasuje
Co ma ta dodatkową zaletę, że ostatnio wykopał mi mahonię i pigwowca, z którymi sama bym sobie nie poradziła
Margerytka40 11:08, 10 maj 2017

A u mnie dziś akcja tulipany. Wykopuję te które juz przekwitły i segreguje. Pewnie za wcześnie jeszcze ale trudno. Najwyżej w przyszłym roku nie zakwitną.
Margerytka40 11:15, 10 maj 2017

Właśnie przyszły moje hakone.

Margerytka40 11:20, 10 maj 2017

Sadzonki spore, dobrze ukorzenione i chyba spokojnie będę mogła podzielić. Jeszcze trochę łyse ale przecież dopiero startują więc nie ma co wymagać.
Zaskoczył mnie trochę sposób pakowania. Całe były zanurzone w trocinach.

Pierwszy raz spotkałam się z takim pakowaniem.
Margerytka40 11:22, 10 maj 2017

makadamia napisał(a)

Mnie ratuje w takich przypadkach tato
On jest kompletnie nieogrodowiskowy, i co tylko chcę wyrzucić, to bierze i wciska u siebie. U niego nie ma że nie pasuje
Co ma ta dodatkową zaletę, że ostatnio wykopał mi mahonię i pigwowca, z którymi sama bym sobie nie poradziła

Fajnie mieć taką pomoc.
lindsay80 12:37, 10 maj 2017

sadzonki całkiem, całkiem.
Super, że się podzielić da.
Margerytka40 12:52, 10 maj 2017

lindsay80 napisał(a)
sadzonki całkiem, całkiem.
Super, że się podzielić da.

Też się cieszę,zwłaszcza z tego dzielenia. Szczególnie po wczorajszej akcji. Przyszła mi wczoraj przesyłka z miskantem variegatus. Zamówiłam jednego bo chcę zobaczyć czy to chcę w ogóle. Przysłali mi 1(słownie-jedno) źdźbło. Nie ma mowy o dzieleniu. Oczywiście napisałam im co o tym sądzę,mają zająć się niby tą sprawą.
Zresztą zobaczcie

Ponadto widać było że trawka dopiero co podzielona i wsadzona w doniczkę ,wszystko wyleciało. Jak za 8zeta to jednak przesada. Ciekawe jak zajmą się tą sprawą. Czekam , oby nie do usranej Ś.
bdan 13:28, 10 maj 2017

Margerytka40 napisał(a)

Też się cieszę,zwłaszcza z tego dzielenia. Szczególnie po wczorajszej akcji. Przyszła mi wczoraj przesyłka z miskantem variegatus. Zamówiłam jednego bo chcę zobaczyć czy to chcę w ogóle. Przysłali mi 1(słownie-jedno) źdźbło. Nie ma mowy o dzieleniu. Oczywiście napisałam im co o tym sądzę,mają zająć się niby tą sprawą.
Zresztą zobaczcie

Ponadto widać było że trawka dopiero co podzielona i wsadzona w doniczkę ,wszystko wyleciało. Jak za 8zeta to jednak przesada. Ciekawe jak zajmą się tą sprawą. Czekam , oby nie do usranej Ś.

Ciekawe skąd sadzonki. JA takie sadzonki swojego czasu dostałam z trawki.pl
Margerytka40 13:37, 10 maj 2017

bdan napisał(a)

Ciekawe skąd sadzonki. JA takie sadzonki swojego czasu dostałam z trawki.pl

Danusiu widocznie więcej takich "firm"jest. Odniosłam wrażenie,że mniej już się wsadzić nie dało.
Kawa 13:42, 10 maj 2017

o matko jaka sadzonka pfffff
za 8 zł to lekka przesada
ale raz tez dostałam podobne dopiero co wsadzone w ziemię w ogóle nie ukorzenione