Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 08:14, 11 maj 2017

JoannaDe napisał(a)
Jak Ci przyślą w lipcu kolejną sadzonkę tak marną jak ta pierwsa to bym wystawiła opinię. Bez proszenia
Taką wiesz, konkretną

O ile w ogóle przyślą. Poczekam,zobaczę. Wkurza mnie tylko ,że napisali jakoby skończyła im się partia roślin i stąd ta marna sadzonka a w ofercie nadal ją mają. Dalej bedą takie wysyłać? Nóż w kieszeni się otwiera.
JoannaDe 08:17, 11 maj 2017

Wiesz co jak czytam na forum o przebojach z internetowymi zakupami to sie włos na głowie jeży. Sama myślałam nad takimi ale się skutecznie zniechęciłam :/

Ludzie wstydu nie mają
Margerytka40 08:20, 11 maj 2017

JoannaDe napisał(a)
Wiesz co jak czytam na forum o przebojach z internetowymi zakupami to sie włos na głowie jeży. Sama myślałam nad takimi ale się skutecznie zniechęciłam :/

Ludzie wstydu nie mają

Pieniądz sie liczy a nie klient niestety.
AngelikaX 08:33, 11 maj 2017

Widzę jakie wypasy dostałaś - normalnie ludzie wstydu nie mają, żeby takie coś wysyłać

Hakone ile płaciłaś? Dla porównania wysyłam Ci foto jakie moja siostra stacjonarnie kupiła wczoraj

Margerytka40 08:53, 11 maj 2017

AngelikaX napisał(a)
Widzę jakie wypasy dostałaś - normalnie ludzie wstydu nie mają, żeby takie coś wysyłać

Hakone ile płaciłaś? Dla porównania wysyłam Ci foto jakie moja siostra stacjonarnie kupiła wczoraj

Ło matko jakie śliczne,ale to chyba gdzieś pod osłonami trzymali bo normalnie to one jeszcze chyba nie są tak rozwinięte. Mam w ogrodzie i porównywalnie z tymi przysłanymi wygląda.
AngelikaX 08:57, 11 maj 2017

Pewnie tak, w jakiś tunelach... ale tak do porównania Ci wysłałam jakie różnice są w sprzedawanych sadzonkach - te kosztowały 15zł.
Margerytka40 09:13, 11 maj 2017

AngelikaX napisał(a)
Pewnie tak, w jakiś tunelach... ale tak do porównania Ci wysłałam jakie różnice są w sprzedawanych sadzonkach - te kosztowały 15zł.

Moje porównywalnie wyszły wliczając w to koszt przesyłki. Sadzonki chyba też porównywalne tylko u Ciebie bardziej zaawansowane
Margerytka40 09:48, 11 maj 2017

Zaczynam właśnie roboty ziemne,nie wiem czy przez tydzień się wyrobie. Masę tej trawy mam do usunięcia.

I takie tam

Margerytka40 09:51, 11 maj 2017

I wczoraj podzielona rozplenica
makadamia 10:18, 11 maj 2017

No cóż, ja z zakupami internetowymi mam różne doświadczenia, ale i tak raczej z nich nie zrezygnuję.
Przede wszystkim wygrywają ofertą.
We florini (skoro już mamy się posługiwać nazwami) mają pięć różnych odmian szałwi. W najbliższym centrum ogrodniczym - zaledwie jedną i to w dodatku nieopisaną. Kiedyś mnie odmiany nie interesowały, ale teraz to dla mnie znacząca różnica, czy szałwia będzie miała 30 cm wysokości czy 60.
Kruszynę też udało mi się dostać tylko w sklepie internetowym.

Derenia sibirica powinnam była zapewne kupić stacjonarnie, bo dostałabym większe egzemplarze, ale już bza czarnego w odmianie variegatus raczej bym stacjonarnie nie kupiła. Więc godzę się z tym, że dostałam sadzonkę wielkości 20 cm, której żaden sklep stacjonarny nawet nie próbowałby sprzedawać.

Są rzecz jasna sklepy stacjonarne o szerokiej, dobrze opisanej ofercie. Najbliższy mam chyba o 40 minut drogi. Kolejny - też 40 minut, ale w drugą stronę.

Więc tylko wzdycham, kiedy dostaję miskanta o paru źdźbłach albo orlika wielkości mojej pięści.

Ale jakbym kupowała drzewa, to jednak bym się pofatygowała do stacjonarnego