Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

makadamia 09:40, 05 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)

A czy nie myślisz,że tych kulek mogłoby być więcej niż na planie? Bo wiesz,ja 15 sztuk zamówiłam. Nie mówię że wszystkie tutaj Ale są jakby co,znaczy się mają być dzisiaj.
Kulki miały być zimozielonym akcentem widocznym najbardziej w sezonie bezlistnym ale coś mi mówi żeby dać ich więcej,niech topią się w trawach a byliny gdzieś grupami jako minimalny dodatek.

Myślę że można.
W razie czego - będziesz mocno ciąć
makadamia 09:49, 05 lip 2017

anka_ napisał(a)
Ha, ha, ha... mi na papierze mieści sie wszystko (szkicuję uwzględniając rozmairy danej rośliny) a w realu jakoś ten teren się znaaacznie 'kurczy'.

U mnie to zależy.

Bylin zawsze projektuję za dużo w stosunku do rzeczywistych możliwości rabaty, za to krzaków za mało i potem dosadzam (chociaż w tym przypadku to za jakieś 4-5 lat okaże się, czy rzeczywiście słusznie dosadzałam)
makadamia 09:51, 05 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)
Przyjechały moje kulaski

Fajne kulaski ale przygotuj więcej bylin.
Za parę lat będziesz je ograniczała
Margerytka40 10:26, 05 lip 2017

makadamia napisał(a)

Myślę że można.
W razie czego - będziesz mocno ciąć

Chciałam je luźno porozrzucać po tej rabacie . Bardziej mi one w trasach pasują niż w bylinach i może tam gdzie trawy więcej. Zobaczymy jak już ogarnę się z tą rabatą. Mam nadzieję po weekendzie je wsadzać to pomaltretuję Cię trochę jeszcze
Margerytka40 10:30, 05 lip 2017

makadamia napisał(a)

Fajne kulaski ale przygotuj więcej bylin.
Za parę lat będziesz je ograniczała

Rozchodników mam bardzo dużo,szałwie podzielone. Ostatnio wyczytałam,że Deep Blue może mieć średnicę 60cm.
Więcej bylin ,to że gęściutko mam sadzić?
makadamia 10:36, 05 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)

Rozchodników mam bardzo dużo,szałwie podzielone. Ostatnio wyczytałam,że Deep Blue może mieć średnicę 60cm.
Więcej bylin ,to że gęściutko mam sadzić?

Niee, więcej znaczy: póki kulki nie urosną, to nasadź dużo bylin, żeby kory nie widać. Im bardziej krzaczki będą rosły, tym więcej bylin będziesz przesuwała i zagęszczała
Margerytka40 10:49, 05 lip 2017

makadamia napisał(a)

Niee, więcej znaczy: póki kulki nie urosną, to nasadź dużo bylin, żeby kory nie widać. Im bardziej krzaczki będą rosły, tym więcej bylin będziesz przesuwała i zagęszczała

A ,no to tak chciałam . Nie zniosłabym golizny.
Makusia 11:54, 05 lip 2017

Kuleczki zgrabniutkie
Bacząc na to, jak Asia rozmnaża, to z tej seslerii sztuk 5, na wiosnę będzie sztuk co najmniej 25
Margerytka40 12:08, 05 lip 2017

Makusia napisał(a)
Kuleczki zgrabniutkie
Bacząc na to, jak Asia rozmnaża, to z tej seslerii sztuk 5, na wiosnę będzie sztuk co najmniej 25

Hi, hi...taki mam plan.
anka_ 13:27, 05 lip 2017

Tak kusisz Asiu tą seslerią, że zamówiłam i ja. Szkoda tylko że nie mam takich talentów do rozmnażania roślinnego dobra ja ty.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies