Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 20:13, 05 lip 2017

anka_ napisał(a)
Tak kusisz Asiu tą seslerią, że zamówiłam i ja. Szkoda tylko że nie mam takich talentów do rozmnażania roślinnego dobra ja ty.

Spróbuj,nigdy nie wiadomo jaki talent drzemie w człowieku. Moje talenty wymuszone oszczędnością niejako. Przy takim wielkim ogrodzie musiałabym majątek wydać na te wszystkie trawy i byliny.

Właśnie policzyłam i mam 30 sadzonek molinii Variegata z jednej kupionej wiosną. Malutkie jeszcze po tym dzieleniu ale przyrastają. Już mi się ta trawa bardzo podoba
Margerytka40 20:25, 05 lip 2017

Wkurzona jestem bo miała dziś być moja sesleria i nic z tego. Pewnie jutro będzie. A nie pisałam chyba ,że z tego samego miejsca zamówiłam też czyściec Hummelo. Bardzo mi się u kogoś spodobał.
ryska 20:30, 05 lip 2017

Ale się u Ciebie dzieje, przy takim cudownym dzieleniu migiem obsadzisz te swoje hektary
anka_ 21:05, 05 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)
Właśnie policzyłam i mam 30 sadzonek molinii Variegata z jednej kupionej wiosną. Malutkie jeszcze po tym dzieleniu ale przyrastają. Już mi się ta trawa bardzo podoba
Talentu zazdroszczę. A co do tej molinii to mam bardzo mieszane uczucia- podaba mi się na zdjęciach, ale raz widziałam w szkółce i byłam mooocno rozczarowana. Może to wina sadzonki?
A kiedy dzieliłaś tą molinię?
Hummelo mam, piękny. Rozmnażam z jednej sadzonki. Zakochałam się w nim w założeniach Pieta Oudolfa.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Margerytka40 21:19, 05 lip 2017

Anka

Molinia dzielona była dwa razy w tym roku. Raz wiosną i teraz może ze dwa tygodnie temu. Żeby ją podzielić jeszcze raz skusiło mnie to,że bardzo szybko pozbierała się po tym wiosennym i kępki fajnie zaczęły przyrastać. Sprzyja też pogoda bo lato mamy na razie chłodne i deszczowe. Przy upale pewnie już dałabym jej spokój. Teraz też po tym ostatnim dzieleniu już widać,że zaczyna przyrastać. W tym roku pewnie jeszcze trudno mi będzie ocenić czy jest fajna ale podoba mi się jej żywotność i siła regeneracji..
Czyściec podobał mi się na fotkach u dziewczyn . Ma mój kolor
Margerytka40 21:22, 05 lip 2017

ryska napisał(a)
Ale się u Ciebie dzieje, przy takim cudownym dzieleniu migiem obsadzisz te swoje hektary

Reniu na te moje hektary potrzeba baaaardzo dużo i w większych ilościach z jednego gatunku. Jedna czy dwie sadzonki giną w czeluściach
Margerytka40 08:12, 06 lip 2017

Dałam dziś ogłoszenie na olx w sprawie tych moich kamieni. Ciekawe czy ktoś chętny się znajdzie
Dobrze by było bo ze dwa leżą mi akurat w obrębie tej nowej rabaty. Dziś może uda nam się z M trochę je przesunąć żeby nie przeszkadzały. A w ogóle to niech ktoś szybko je zabiera bo wkurzają mnie i tylko kłopot z nimi.
Margerytka40 09:18, 06 lip 2017

Mam seslerie i czyściec

anka_ 09:23, 06 lip 2017

Piękne sadzonki. A gdzie Asiu zamawiałaś?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
paulina_ns 09:44, 06 lip 2017

O jaka wielka sesleria śliczna, na pewno będziesz z niej zadowolona czyściec bardzo ładny ma kolor, muszę się doksztalcic w jego temacie jaka to odmiana?