Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 23:52, 10 lip 2017

anabuko1 napisał(a)
Ale wybralas pogodę na pracę. Fakt upał. Ale ponoć większe idą.
Trzymam kciuki.

No trochę dziś piekło ale i tak już mam opóźnienia z tą rabatą bo ciągle padało i nic nie można było robić. Poza tym kuję żelazo ,bo M chętny do pomocy.
Margerytka40 23:56, 10 lip 2017

jolanka napisał(a)
Asia, temperatura dzisiaj taka, ze siedze w domu i ogród oglądam przez okno Rabata bedziecsuper, zobaczysz, a w dzieleniu jesteś mistrzynią

Joluś dziękuję. Powolutku układam plan na tę rabatę,no nawet nie powolutku. Nawet w pojedynczych pytaniach zapytałam . Toszka mi fajnie poradziła i chyba skorzystam z pomysłu,zostaną tylko jakieś pierdułki do wpasowania tam.
Margerytka40 00:00, 11 lip 2017

Dziś moja teściowa spytała,czy nie szkoda mi zdrowia na to kopanie i czy mam zamiar całą trawę przekopac.
makadamia 08:27, 11 lip 2017

U mnie też różne komentarze. Ale jak goście przychodzą to chwalą
Margarete 08:36, 11 lip 2017

Ale u ciebie się dzieje. Kopanie, sadzenie, dzielenie...robotą aż furczy...
Zdejmowanie darni to żmudna praca - wiem, pamiętam jak sama u siebie to robiłam, ale potem efekt obsadzonej rabaty daje taką radochę i frajdę że go bo.
Kuleczki Danuta świetne.
Ja selserie też dzieliłam w tym roku ale słabo mi poszło bo odchodów Ala to, pożółkła mi trochę - musiałam te żółte źdźbła wycinać ale teraz już jest lepiej - odżywa już trochę.

A teraz z innej beczki - pieska masz ślicznego
Margerytka40 09:20, 11 lip 2017

makadamia napisał(a)
U mnie też różne komentarze. Ale jak goście przychodzą to chwalą

Ja tam nie biorę do siebie takich komentarzy choć ten teściowej wypływał jak chcę wierzyc z troski. Moja teściowa i tak wie,że jak sobie coś umyślę to nie ma zmiłuj.
Margerytka40 09:27, 11 lip 2017

Margarete napisał(a)
Ale u ciebie się dzieje. Kopanie, sadzenie, dzielenie...robotą aż furczy...
Zdejmowanie darni to żmudna praca - wiem, pamiętam jak sama u siebie to robiłam, ale potem efekt obsadzonej rabaty daje taką radochę i frajdę że go bo.
Kuleczki Danuta świetne.
Ja selserie też dzieliłam w tym roku ale słabo mi poszło bo odchodów Ala to, pożółkła mi trochę - musiałam te żółte źdźbła wycinać ale teraz już jest lepiej - odżywa już trochę.

A teraz z innej beczki - pieska masz ślicznego

No widzisz,a ją mam odczucie że wszystko szybciej powinno się dziać.
Zdejmowanie darni za chwilę chyba na akord będę mogła robić. Dochodzę do wprawy

Piesek merda ogonkiem za uznanie.
Kawa 10:02, 11 lip 2017

o kurcze z pięciu sadzonek zrobiłas 30?? hihii
szallona
fajna będzie ta rabata już widać porządny zarys
doczekac się nie mogę
Margerytka40 10:15, 11 lip 2017

Kawa napisał(a)
o kurcze z pięciu sadzonek zrobiłas 30?? hihii
szallona
fajna będzie ta rabata już widać porządny zarys
doczekac się nie mogę

Ciekawe ile przeżyje Już mnie nosi z tą rabatą i pomimo ,że wiem o tym żeby ogród traktować trochę z przymrużeniem oka to trochę się boję co to z tego wyjdzie.
Margerytka40 10:23, 11 lip 2017

Toszka poradziła mi tak mniej więcej takie obsadzenie

Zielone koła to hakone
Czerwone to rozchodnik.
Nie mam pomysłu co od strony ścieżki posadzić i jakie wypełniacze zastosowac. Czy tę część z Inversą całą obsadzić też hakone.

A może przy ścieżce Red Baron,jako wypełniacz szałwia Deep blue?