Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 08:48, 23 sie 2017

Gosiek33 napisał(a)

Cokolwiek to jest to z pewnością nie grandiflora. Poczytaj jeszcze tu

jesienią też kupiłam pomylona odmianę hortki, co innego na zawieszcze co innego kwitnie

Dzięki Gosiu za link,dłuższa lektura mnie czeka. Powiem Ci,że też mam wątpliwości co do tej hortki. Poszukam jaka to może być.
Margerytka40 08:51, 23 sie 2017

Makusia napisał(a)
Daj limkom szansę- według mnie, te, które pokazujesz są śliczne i się czepiasz! Ale nawet jeśli jeszcze nie zapałałaś do nich miłością, to poczekaj do przyszłego roku. To, że mają jeszcze pąki, to przecież plus- czas hortensji zmierza powoli ku końcowi, a u Ciebie będą dłużej oczy cieszyć

Nie skreślę ich na pewno,ba mam chyba z 15 malutkich z patyczków i fajnie rosną. Trochę tylko spadają w rankingu.
Kawa 08:57, 23 sie 2017

Asia no moje vanilki też wielkie
masz tych różnych hortek
limki trohę później od vanilek startują ale długo cieszą
kofam je miłością nie do końca odwzajemnioną
Margerytka40 08:57, 23 sie 2017

Prawie wszystkie hortki kupowane wiosną,pamiętacie te mikroskopijne sadzonki,mają pąki. Nie wiem czy zdążą w pełni się pokazać ale mimo to cieszą i ładnie się wybrały
Margerytka40 09:04, 23 sie 2017

Kawa napisał(a)
Asia no moje vanilki też wielkie
masz tych różnych hortek
limki trohę później od vanilek startują ale długo cieszą
kofam je miłością nie do końca odwzajemnioną

Baaaaardzo rozumiem Twoją miość. Dlaczego nie odwzajemnioną? Poczekaj trochę a one na pewno Cię zaskoczą. Ja właśnie z myślą o następnym sezonie nabyłam 6kg nawozu do hortek,nie wiem po co aż tyle ale mam i liczę że jak dam im papu będą zachwycać jeszcze bardziej. One lubią dobrze zjeść. Na jesieni podrzucę im kompostu z obornikiem.
Gosiek33 09:11, 23 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)

Baaaaardzo rozumiem Twoją miość. Dlaczego nie odwzajemnioną? Poczekaj trochę a one na pewno Cię zaskoczą. Ja właśnie z myślą o następnym sezonie nabyłam 6kg nawozu do hortek,nie wiem po co aż tyle ale mam i liczę że jak dam im papu będą zachwycać jeszcze bardziej. One lubią dobrze zjeść. Na jesieni podrzucę im kompostu z obornikiem.

Pod hortki obornik nie jest najlepszym nawozem, to kwasolubne rośliny. I jesienią tylko jesienne nawozy dawaj by nie pobudzać krzewów, one mają już drewnieć by zimę przetrzymać
Margerytka40 09:18, 23 sie 2017

Gosiek33 napisał(a)

Pod hortki obornik nie jest najlepszym nawozem, to kwasolubne rośliny. I jesienią tylko jesienne nawozy dawaj by nie pobudzać krzewów, one mają już drewnieć by zimę przetrzymać

Małgoś,nie kwestionuję rad ale mam znajomą,która co roku tak robi późną jesienią już,nawet w listopadzie i hortki ma tak wypasione,że nigdzie indziej takich nie widziałam. Annabelki są wyższe niż ja.

Na dodatek używa tylko gołębiego nawozu ,mój M co roku ją zaopatruje w to dobro
Margerytka40 09:37, 23 sie 2017

Kochani zakładając,że przed tym nieszczęsnym laskiem posadzę żywopłot(na tę chwilę rozważam tam szmaragdy jednak ale nie w formie szczelnej ściany a raczej z niewielkimi odstępami od siebie) to co posadzić na pozostałych bokach zaznaczoych na planie?

Tu zdjęcia
Margerytka40 09:46, 23 sie 2017

Tu byłyby te tuje

Dalej mam ten płot betonowy i totalny misz masz przed nim

Kawa 09:48, 23 sie 2017

Asia przed tym płotem te wszystkie drzewa zostają?