Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 13:51, 06 gru 2017

Monia81 napisał(a)
Pierwszy pomysł z hakonką i kulkami bardzo fajny, bo całoroczny, ja jeszcze bym wrzuciła coś kwitnącego wiosną
chociaż ta bergenia z hakonką też zestawik fajny i też całoroczny, a z tego co pamiętam,(chyba że coś pomieszałam)to bergenii chyba masz sporo ja bergenię planuje połączyć z turzycą ale tą brązową, zobaczymy co z tego wyjdzie trudny wybór

No właśnie bergenii mam dużo i powoli zajmuje ona miejsce sztandarowej rośliny u mnie. Zaraz po hortensjach . Wiosną będą cebulowe
Margerytka40 13:51, 06 gru 2017

Monia81 napisał(a)
Pierwszy pomysł z hakonką i kulkami bardzo fajny, bo całoroczny, ja jeszcze bym wrzuciła coś kwitnącego wiosną
chociaż ta bergenia z hakonką też zestawik fajny i też całoroczny, a z tego co pamiętam,(chyba że coś pomieszałam)to bergenii chyba masz sporo ja bergenię planuje połączyć z turzycą ale tą brązową, zobaczymy co z tego wyjdzie trudny wybór

No właśnie bergenii mam dużo i powoli zajmuje ona miejsce sztandarowej rośliny u mnie. Zaraz po hortensjach . Wiosną będą cebulowe
makadamia 13:57, 06 gru 2017

Tak mi się wydaje.

Same kulki i hakone tam pod oknem to będzie za mało - brak średniego piętra. Ale znowuż okno nie pozwala żadnego konkretnego krzaka posadzić.
Myślę, że takie "ołówkowe" cisy będą tam dobrze wyglądać.
Margerytka40 14:06, 06 gru 2017

A stożki? Co prawda nigdzie ich w ogrodzie nie mam ale niektóre świerki chciałabym tak prowadzić.

Tylko czy stożki da się tak ograniczać żeby z czasem nie zrobiły się za wielkie ?
makadamia 14:15, 06 gru 2017

To zależy zapewne od gatunku świerka.

Ale te stożki nie za bardzo mi się tutaj widzą. Niby też pionowe, a jednak nie to samo
Margerytka40 14:18, 06 gru 2017

Pokombinuję w puzzlach żeby to sobie wyobrazić
sylwia_slomc... 14:24, 06 gru 2017

Bergenia , ciemierniki, hakone, i runianka , a między runiankę i hakone kępami wyspowo narcyze i czosnki.
Anda 14:27, 06 gru 2017

O, jake ladne plany A zamiast cisow moze cos o ksztalcie podobnym do sumakow, jakis klonik palmowy moze?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 14:40, 06 gru 2017

planowanie wre
super
Asia macham
Margerytka40 14:58, 06 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bergenia , ciemierniki, hakone, i runianka , a między runiankę i hakone kępami wyspowo narcyze i czosnki.

O dzięki za czosnki . Ciemierniki też fajne i runiankę mam