Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 18:42, 15 sty 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Runianka jest zimozielona i rozrośnięta tworzy zwarty dywan wysokości ok. 20 cm. Jakoś nie widzę w niej krokusów.
Za wersją się nie opowiadam, bo trzeba je (te wersje) sprawdzić naocznie.

Edit: wyczytałam, że Sylwia proponuje przebiśniegi- tych też nie widzę w łanie runianki.
U mnie na str. 577 mam aktualne zdjęcie rozrośniętej runianki. Jedyne cebulowe jakie będzie widać to tulipany lub narcyzy.

Haniu masz rację. Pamiętam,że Ana pisała ,że w dobrze porośnięte runiance krokusy juz giną.
AnnaCh 19:02, 15 sty 2018

Asia, podziwiam Cię za planowanie takie cierpliwe
Jak dla mnie nr 1, ale tak jak piszą dziewczyny, wyjdzie w praniu.
Pozdrawiam.
Monia81 20:15, 15 sty 2018

Asia ja mam te gold band na rozchodnikowej, mi się przez cały sezon ten carex podobał, myślałam, że będę miała z nią problem, bo cały dzień słońce, ale nie było tak źle a teraz też źle nie wyglądają
AnkaK 20:57, 15 sty 2018

A widzicie, przegapiłam zatem te uwagi Anety o rozrośniętej runiance. Tylko moja stoi jak zaklęta 3 rok? Rozłazi się na potęgę, ale nie zagęszcza. W takim razie morze carexów ☺
Margerytka40 20:59, 15 sty 2018

AnnaCh napisał(a)
Asia, podziwiam Cię za planowanie takie cierpliwe
Jak dla mnie nr 1, ale tak jak piszą dziewczyny, wyjdzie w praniu.
Pozdrawiam.

O Aniu jesteś,gdzieś zginęła? Rozumiem, rozumiem czytałam u Ciebie ,że gorący czas masz teraz
Margerytka40 21:07, 15 sty 2018

Monia81 napisał(a)
Asia ja mam te gold band na rozchodnikowej, mi się przez cały sezon ten carex podobał, myślałam, że będę miała z nią problem, bo cały dzień słońce, ale nie było tak źle a teraz też źle nie wyglądają

Byłam i widziałam te carexy u Ciebie i fajne są. Ja raptem jednego kupiłam wiosną,chyba jak byłyśmy z dziewczynami w Nadarzynie. Oczywiście już go zdążyłam podzielić ale to kropelka w morzu raptem. Ale chyba właśnie na niego się zdecyduję
Margerytka40 21:10, 15 sty 2018

AnkaK napisał(a)
A widzicie, przegapiłam zatem te uwagi Anety o rozrośniętej runiance. Tylko moja stoi jak zaklęta 3 rok? Rozłazi się na potęgę, ale nie zagęszcza. W takim razie morze carexów ☺

Ale trzeba przyznać,że fajnie to wyglądało. Gdzieś chyba czytałam,że runiance dobrze robi przycinanie
Margerytka40 21:41, 15 sty 2018

Pod pissardii wsadziłam te moje derenie nn,najprawdopodobniej to White Gold. W ich okolicach myślę posadzić ciemierniki. Powinno być ok. Co tam jeszcze zobaczę już później. Teraz zastanawiam się co zrobić w tych miejscach

Na razie tak to wygląda

Te granitowe kostki przy rabacie przed domem znikną i chcemy tam zrobić równo. Cała ta rabata do zmiany.
Muszę tu planować tak ,żeby miało to spójność wszystko razem.
anna_t 21:55, 15 sty 2018

Asia wiesz że ja minimalistka według mnie powtarzaj gdzie się da to co na froncie. Niech twoim spoiwem może będą Bergeni, carex i runianka? Co myślisz? I hortensje ofkors
Margerytka40 22:20, 15 sty 2018

anna_t napisał(a)
Asia wiesz że ja minimalistka według mnie powtarzaj gdzie się da to co na froncie. Niech twoim spoiwem może będą Bergeni, carex i runianka? Co myślisz? I hortensje ofkors

Dokładnie tak samo myślę

Tyle ,że zastanawiam się czy nie przysłonić się nieco i nie posadzić na tej rabacie przy domu czegoś wyższego. Nie chcę tam zwartej ściany a raczej może jakieś drzewo niewielkie bądź krzew,sama nie wiem. Chodzi mi o to miejsce na niebiesko

Po przeciwnej stronie jest ten drugi niwak sosnowy.