Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AnkaK 10:56, 14 sty 2018

Wszyscy piszą, że one (Gold band) zimozielone są, ale z doświadczenia wiem, że trzeba je ciachnąć nisko wiosną. Zdobią jednak zimą. A jesienią możesz w nich zasadzić cebule, które akurat wiosną przysłonią upierdutane trawy. A jak przekwitną to trawy już ładne są.
Zazdroszczę seslerii. Gdzie ją zdobyłaś?
Wiolka5_7 11:15, 14 sty 2018

Asiu zobacz sobie wątek " Ogród pod trzema dębami" carex morrowi Variegata jest posadzony w duzej plamie i super wyglada
Margerytka40 11:20, 14 sty 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Asiu zobacz sobie wątek " Ogród pod trzema dębami" carex morrowi Variegata jest posadzony w duzej plamie i super wyglada

No właśnie widziałam obrazki z tym carexem z tego ogrodu. Pięknie to wygląda . U mnie też szykują się właśnie takie wielkie plamy i gdyby tak miało to wyglądać to piszę się na to
Margerytka40 11:27, 14 sty 2018

AnkaK napisał(a)
Wszyscy piszą, że one (Gold band) zimozielone są, ale z doświadczenia wiem, że trzeba je ciachnąć nisko wiosną. Zdobią jednak zimą. A jesienią możesz w nich zasadzić cebule, które akurat wiosną przysłonią upierdutane trawy. A jak przekwitną to trawy już ładne są.
Zazdroszczę seslerii. Gdzie ją zdobyłaś?

Seslerię w ubiegłym roku zamawiałam przez neta. Z pięciu zamówionych mam pewnie ze 30 . Ona szybciutko przyrasta. Jak chcesz dam Ci kilka,nim będziesz tworzyć swój nowy ogród zrobisz z nich 100 ,cieszę się na stipę bo nie wiem czy moja się wysieje a poza tym Twoja jakaś ładniejsza.
Gold Band też mi się podoba tylko ,że malutko jej mam,może z 5 sztuk . Ale może dokupię jakby co.
AnkaK 11:30, 14 sty 2018

Wczoraj namierzyłam sklep z jesienną w przyzwoitej cenie i wrzuciłam do koszyka 30 sztuk
Dziękuję za chęć obdarowania, ale sama masz ogromne potrzeby. Ale z chęcią przygarnę paprotki, jeśli nadal je masz w nadmiarze
Margerytka40 11:37, 14 sty 2018

Jasne,czekają na Ciebie
anabuko1 12:26, 14 sty 2018

Asiu, czytam ,że u ciebie tyle się dzieje.planowania, nasadzenia nowe będą.
Fajnie.
Ja nic w tym kierunku jeszcze nie myślę.
Pozdrówki zostawiam
AnkaK 12:38, 14 sty 2018

To się cieszę
Masz rację, śniegu nie ma więc wszystko widać. Co dwie głowy to nie jedna może Daj znać czy masz jakąś sobotę wolną. Bo w tygodniu to jestem po zmroku, więc za dużo nie pooglądamy.
A paprotek biorę każdą ilość jaką masz w nadmiarze
sylwia_slomc... 12:43, 14 sty 2018

Asiu a takim planem ani chwili nie wątpię w to, że uda Ci się to zrealizować Mnie chodziło bardziej o to, żebyś sobie zostawiła ciut elastyczności w planach na ewentualne zmiany w trakcie , które mogą się pojawić U mnie się zawsze pojawiają, ale ja nie miałam tak świetnie rozrysowanego planu.
Z mojego rysowania to nawet Szefowa nic rozszyfrować nie mogła taki miałam miszung
Margerytka40 16:29, 14 sty 2018

anabuko1 napisał(a)
Asiu, czytam ,że u ciebie tyle się dzieje.planowania, nasadzenia nowe będą.
Fajnie.
Ja nic w tym kierunku jeszcze nie myślę.
Pozdrówki zostawiam

Aniu no planuję trochę bo tyle jeszcze do zrobienia zostało a ja w zasadzie prócz jakichś pojedynczych nasadzeń nie wiem co dalej. U Ciebie to pewnie tylko kosmetyka