Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 11:25, 17 mar 2018

ren133 napisał(a)
Asiu Ja to juz dawno pogubiłam się w Twoich planach ale widzę, że masz sporo doradców ... z niecierpliwością czekam na realizację ... choć pogoda spowalnia nasze zapędy

Reniu mój ogród jest duży więc łatwo się zgubić
Anda 14:07, 17 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)

Nie ,pnącej róży tam nie przewiduję,może właśnie jedną parkową . Musiałaby być sztywna i chyba góra 1,5m mieć ,może nawet troszkę mniej. Widziałabym to tak,że najwyższy punkt tej rabaty między oknami i później niżej ale bez wyraźnych stopni. No trzeba będzie pewnie po kilka z odmiany wsadzić ale tak by zmieściły mi się jeszcze większe plamy bylin i traw.

Z różami to trochę loteria z tym wzrostem, bo to bardzo zależy od stanowiska, gleby, nawożenia i wody. Poza tym zależy też na jakiej podkładce rosną, czyli od producenta. Wg mnie z tych wybranych najwyższa może być Lady of Shalott, potem Lady Emma Hamilton, która rośnie trochę szerzej niż podobnego wzrostu Summer Song. Ta ostatnia rośnie bardziej wyprostowana, ale nie tak mocno jak róże szlachetne. Jeśli to będą te trzy, to będziesz miała same Austinki Wystarczą te trzy?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 15:00, 17 mar 2018

No właśnie czytam o tych wysokościach i jak tu coś zaplanować ja się pytam? . Ciągle się waham z Summer Song ,kolor super ale krzaczek taki sobie.
To dobrze czy źle ,że same Austinki?
Myślę,że trzy starczą. I tak będzie po kilka sztuk każdej . Ewa a jakaś zupełnie na brzeg rabaty,niska?
kamila66 15:21, 17 mar 2018

makadamia napisał(a)
Piąteczka!

To moje aktualnie najulubieńszcze zestawienie kolorystyczne i nie posiadam się z radości, że jest szansa, że u kogoś zaistnieje w realu

Dość już tych nieśmiertelnych biało-różowych rabatek (które sama mam u siebie)

I ja skorzystam z tych pinów które podesłałaś
Danusia pisała, ale chyba na facebooku, że pomarańczowy będzie hitem sezonu. Na gardenii kupiłam czerwony krwawnik, posadzę obok mojej Belvedere.
kamila66 15:22, 17 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)
No właśnie czytam o tych wysokościach i jak tu coś zaplanować ja się pytam? . Ciągle się waham z Summer Song ,kolor super ale krzaczek taki sobie.
Myślę,że trzy starczą. I tak będzie po kilka sztuk każdej . Ewa a jakaś zupełnie na brzeg rabaty,niska?

Różane dylematy Coś o nich wiem dobrze, że Ewę mamy
Anda 16:58, 17 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)

Krzaczek SS zbyt mało pękaty?

Ja uwielbiam Austinki, więc uważam, że dobrze. Tylko one potrzebują trochę czasu, żeby pokazać, na co je stać

Na brzeg rabaty mogłaby być albo Hansestadt Rostock albo Garden of Roses, ta jest bardzo jasna. Innych niskich w tym kolorze nie widziałam jeszcze na żywo albo nie pamiętam
Ostatnio jedna z niskich nowości Kordesa zgarnęła parę nagród, może Ci sie spodoba
https://www.kordes-rosen.com/plant-o-fix/beetrosen/mandarin?c=193
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 21:04, 17 mar 2018

Anda napisał(a)

Krzaczek SS zbyt mało pękaty?

Ja uwielbiam Austinki, więc uważam, że dobrze. Tylko one potrzebują trochę czasu, żeby pokazać, na co je stać

Na brzeg rabaty mogłaby być albo Hansestadt Rostock albo Garden of Roses, ta jest bardzo jasna. Innych niskich w tym kolorze nie widziałam jeszcze na żywo albo nie pamiętam
Ostatnio jedna z niskich nowości Kordesa zgarnęła parę nagród, może Ci sie spodoba
https://www.kordes-rosen.com/plant-o-fix/beetrosen/mandarin?c=193

Podoba mi się ta Mandarin
Margerytka40 21:09, 17 mar 2018

kamila66 napisał(a)

Różane dylematy Coś o nich wiem dobrze, że Ewę mamy

Tu chociaż masz już róże A ja dopiero się uczę,dzięki Ewie mam szansę na całkiem fajną różankę ,no i okazuje się że na czasie
Margarete 22:23, 17 mar 2018

Aśka - czytam że planujesz dalej tym razem różane zakupy. Ja też bym chętnie dokupiła róż ale brak miejsca mnie ogranicza

Jak tam zimowa wiosna - zawitała do ciebie z dużym śniegiem ?
Margerytka40 08:26, 18 mar 2018

Margarete napisał(a)
Aśka - czytam że planujesz dalej tym razem różane zakupy. Ja też bym chętnie dokupiła róż ale brak miejsca mnie ogranicza

Jak tam zimowa wiosna - zawitała do ciebie z dużym śniegiem ?

Noo śniegu to zimą tyle nie było ale szybko się ta pierzyna zmniejsza. Mam nadzieję ,że wystarczy dla roślinek. Wczoraj wieczorem było przeraźliwie zimno. U mnie to raczej będzie jedyne miejsce z różami,tak myślę choć kto wie,podobno jak się posadzi jedną to już tylko kwestia czasu żeby mieć więcej