Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Gruszka_na_w... 18:59, 16 mar 2018

makadamia napisał(a)
Piąteczka!

To moje aktualnie najulubieńszcze zestawienie kolorystyczne i nie posiadam się z radości, że jest szansa, że u kogoś zaistnieje w realu

Dość już tych nieśmiertelnych biało-różowych rabatek (które sama mam u siebie)

Nieoczywisty kolor ma u mnie róża, którą dziewczyny zidentyfikowały jako Kimono. Kwitnie nieprzerwanie od czerwca do zimy. Pachnie. To najzdrowsza u mnie róża.

kimono
i więcej tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6369-to-tu-to-tam-lopatke-mam?page=424

Zestawienie fioletu i pomarańczowego bardzo lubię.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
magnolia 19:15, 16 mar 2018

fajne kolory i pomysł na różaną rabatę.
Podoba mi się.
Tylko umiar, a nawet wstrzemięźliwość zachowaj- ze trzy odmiany wybierz zdrowe i zgrabne pokrojem.
magnolia 19:17, 16 mar 2018

mnie zachwyca lady od schalot- kolorem i kwiatem. I podobno jest mocna bardzo.
Anda 19:30, 16 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)
Moje różane typy z listy Andy to-Summer Song,Lady Emma Hamilton i Lady of Shalott do tego chyba tylko Munstead Wood . Zastanawiam się czy Novalis ale jej kolor chyba(po zdjęciach z netu trudno określić)zbyt mało wyraźny. Stawiałabym na zdecydowane kolory

Fajny wybór Do MW pasuje Penstemon Dark Tower. Poza tym pasowałyby jeszcze Agastache Black Adder, Campanula Punctata-Hybride Sarastro, Salvia nemorosa Caradonna, Campanula glomerata Dahurica, Campanula lactiflora Superba, czochy ozdobne, dodałabym tam jeszcze pomarańczowe i różowe jeżówki, wiosną cebulowe i anemony, jesienią jakieś astry, gdzieniegdzie trawy i koniec
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 19:51, 16 mar 2018

ryska napisał(a)
Ale super będziesz miała róże. Tego się nie spodziewałam.
Te zestawienia kolorów z inspiracji rewelacyjne.
Dziewczyny Ci świetnie doradzają.
A z dzikami może być różne zakończenie, my auto musieliśmy zostawić na złomie 300 km od domu.

Przyznam ,że ja cichutko myślałam o różach ,już kiedyś Asia rzuciła takie hasło . Nie myślałam tylko ,że uda mi się przemycić ten pomarańczowy kolor

Ja w ciągu sekundy która minęła od dojrzenia tego dzika do zderzenia też już zobaczyłam taki scenariusz. Na szczęście uniknęliśmy tego dzięki Bogu
Margerytka40 19:55, 16 mar 2018

anna_t napisał(a)
i do tego kocimietka i rudbekie..no bosko i nietuzinkowo będzie

Dla mnie to nowość te kolory razem,oglądałam inspiracje nie raz ale zawsze myślałam -fajne ale nie u mnie. Ale zaryzykuję,co tam
Margerytka40 20:01, 16 mar 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nieoczywisty kolor ma u mnie róża, którą dziewczyny zidentyfikowały jako Kimono. Kwitnie nieprzerwanie od czerwca do zimy. Pachnie. To najzdrowsza u mnie róża.

kimono
i więcej tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6369-to-tu-to-tam-lopatke-mam?page=424

Zestawienie fioletu i pomarańczowego bardzo lubię.

Haniu a właściwie to ona jest pomarańczowa ,różowa? Zdjęcie dokładnie oddaje kolor? Ja widzę pomarańcz,trochę nie oczywisty ale pomarańcz
Gruszka_na_w... 20:07, 16 mar 2018

To nie jest typowy pomarańcz, dlatego używam określenia "kolor nieoczywisty". Świetnie się komponuje z lawendą, szałwią, czosnkami główkowatymi, kocimiętką.
Zdjęcia dobrze oddają jej kolor.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 20:11, 16 mar 2018

magnolia napisał(a)
fajne kolory i pomysł na różaną rabatę.
Podoba mi się.
Tylko umiar, a nawet wstrzemięźliwość zachowaj- ze trzy odmiany wybierz zdrowe i zgrabne pokrojem.

Mnie też się podoba . Z tą wstrzemięźliwością to się staram myślę. O pokroju i zdrowotności to wiem tyle co z netu. Róże to obcy mi temat,zdam się na Was . Lady of Shalot też mi się podoba i zdecydowałam się na nią m.in.
Nie chciałabym tam też jakiegoś buszu bylinowego. Mus wybrać ze trzy ,cztery gatunki.
Margerytka40 20:17, 16 mar 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
To nie jest typowy pomarańcz, dlatego używam określenia "kolor nieoczywisty". Świetnie się komponuje z lawendą, szałwią, czosnkami główkowatymi, kocimiętką.
Zdjęcia dobrze oddają jej kolor.

Fajna jest choć na zdjęciach w necie wydaje się być bardziej różowa