Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AnkaK 22:34, 07 kwi 2018

Scielam dziś bo zaczeły już zielone puszczać. Bałam się, że padły bo wyglądały strasznie, ale te kilka dni ciepła dobrze im zrobiło. Też się tak narobiłam, że padam już. I oczywiście nic nie widać ☺ co od Bogdzi sadziłaś?
Margerytka40 23:12, 07 kwi 2018

AnkaK napisał(a)
Scielam dziś bo zaczeły już zielone puszczać. Bałam się, że padły bo wyglądały strasznie, ale te kilka dni ciepła dobrze im zrobiło. Też się tak narobiłam, że padam już. I oczywiście nic nie widać ☺ co od Bogdzi sadziłaś?

Moje stipy też tak wyglądają jakby były suche ale w środku są pojedyncze źdźbła zielone to chyba żyją? Bogdzia przywiozła mi wczoraj swoje carexy nn,trochę podobne do c.variegata. Wielgachne kępy. Na razie nie dzieliłam ich bardzo bo i tak jeszcze je przesadzę. U mnie zwariowany dzień był. M tylko jeździł z Zosią bo a to angielski a to warsztaty taneczne ,jeszcze mój synuś marnotrawny zawitał do domu. Wszystko na raz. Jakoś jednak udało mi się sporo popracować. I tak wolę taki niedoczas i robotę w ogrodzie nawet w biegu niż tą zimową nudę U Ciebie też już pewnie zaczyna się przedkomunijne zamieszanie?
Bogdzia 21:27, 08 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)
Dziś super dzień spędzony w ogrodzie pewnie jak większość . Wykopałam dziś z rabaty pod oknami czyli przyszłej różanej wszystkie krokusy. Teraz było widać jeszcze jakie kolory mają a za chwilę przekwitną i nic z tego. Cebulki posegregowałam do donic kolorami,może nie odchorują tego zabiegu-taką mam nadzieję. Podzieliłam też śmiałki bo sporo mi ich będzie potrzeba pod brzozy. Natyrałam się a roboty jakby nie widać ,a i posadziłam jeszcze carexy od Bogdzi-dwie taczki sadzonek,opieliłam pół ronda i.....padłam .

Po takiej robocie to można paśc, ja mniej zrobiłam a tez padam.
Margerytka40 21:45, 08 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

Po takiej robocie to można paśc, ja mniej zrobiłam a tez padam.

Jutro mam w planie dużo więcej bo zaczynam obsadzanie frontu chyba a najpierw muszę przesadzić derenia i usunąć dwie pęcherznice i wykopać i podzielić tawułę wczesną . Po prawdzie nie wiem czy dam radę bez męskiej pomocy ale jak będę czekać na to żeby M miał czas to mogę się nie doczekać
Nikita 09:29, 09 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)
Jutro mam w planie dużo więcej bo zaczynam obsadzanie frontu chyba a najpierw muszę przesadzić derenia i usunąć dwie pęcherznice i wykopać i podzielić tawułę wczesną . Po prawdzie nie wiem czy dam radę bez męskiej pomocy ale jak będę czekać na to żeby M miał czas to mogę się nie doczekać

Jak tam Asia...już w ogródku grzebiesz? Ogrom pracy już szarpnęłaś i nie dziwię że padłaś.
Jak ja się tak natyram to mój kręgosłup zaczyna strajkować.

Asiu, czy Ty stipy tylko wyczesujesz czy tniesz nisko ?
JoannaDe 10:17, 09 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)

Pracowita pszczółka z Ciebie. Pracy nie zazdroszczę
ren133 12:46, 09 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)
Dziś super dzień spędzony w ogrodzie pewnie jak większość . Wykopałam dziś z rabaty pod oknami czyli przyszłej różanej wszystkie krokusy. Teraz było widać jeszcze jakie kolory mają a za chwilę przekwitną i nic z tego. Cebulki posegregowałam do donic kolorami,może nie odchorują tego zabiegu-taką mam nadzieję. Podzieliłam też śmiałki bo sporo mi ich będzie potrzeba pod brzozy. Natyrałam się a roboty jakby nie widać ,a i posadziłam jeszcze carexy od Bogdzi-dwie taczki sadzonek,opieliłam pół ronda i.....padłam .

Asia A jakiego masz śmiałka?
anabuko1 13:38, 09 kwi 2018

No to miałaś też pracowity dzień.
Jak my wszyscy.
Ale satysfakcja jest.prawda ?
makadamia 13:47, 09 kwi 2018

Coś zdjęć dawno nie było....
Gruszka_na_w... 21:08, 09 kwi 2018

Dużo sił życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies