Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AgataM 20:36, 27 mar 2018

Przyszłam zobaczyć co u ogródkowego pracusia słychać....I nie myliłam się... Nie usiedzi w miejscu... Krokusikowe oczka...cudne
Margerytka40 21:02, 27 mar 2018

AgataM napisał(a)
Przyszłam zobaczyć co u ogródkowego pracusia słychać....I nie myliłam się... Nie usiedzi w miejscu... Krokusikowe oczka...cudne

E tam ,nic nie robię bo pogoda kaźdy widzi jaka jest ..Dziś znowu brzydko . Nastawiam się na po świętach. Dziś z małą robiłyśmy koronę cierniową na religię a przy okazji szukania materiałów znalazłam jajeczka obrabiane na szydełku,chyba je odkurzę i pójdą na tegoroczne dekoracje
anabuko1 14:51, 28 mar 2018

Miło popatrzec na wiosnę ...u kogoś.
U mnie nie ma szans. Zima do końca nie opuściła a już powtórnie sypie śniegiem
Margerytka40 21:28, 28 mar 2018

anabuko1 napisał(a)
Miło popatrzec na wiosnę ...u kogoś.
U mnie nie ma szans. Zima do końca nie opuściła a już powtórnie sypie śniegiem

U mnie też pogodowo podobnie i chyba na razie nie ma co liczyć ,że będzie lepiej ale cóż nie narzekam bo od tego nic się nie zmieni. Chciałoby się już cieplutkiej wiosny
m_gocha 21:40, 28 mar 2018

Asia, mi się też kiedyś marzyły krokusowe łany w trawniku
Kilka lat temu zasadziłam sporo cebulek w trawniku,niestety teraz tylko gdzieniegdzie wychodzą pojedyncze i do tego dość rachityczne. Powód? Koszenie trawnika, gdy liście krokusów nie zdążyły jeszcze naturalnie zaschnąć. Cebulki nie zdążyły się nakarmić stąd co roku było słabsze kwitnienie
Powinnaś zatem pamiętać przynajmniej w maju o omijaniu kosiarką tych oczek krokusowych
Pozdrawiam przedświątecznie
Margerytka40 08:02, 29 mar 2018

m_gocha napisał(a)
Asia, mi się też kiedyś marzyły krokusowe łany w trawniku
Kilka lat temu zasadziłam sporo cebulek w trawniku,niestety teraz tylko gdzieniegdzie wychodzą pojedyncze i do tego dość rachityczne. Powód? Koszenie trawnika, gdy liście krokusów nie zdążyły jeszcze naturalnie zaschnąć. Cebulki nie zdążyły się nakarmić stąd co roku było słabsze kwitnienie
Powinnaś zatem pamiętać przynajmniej w maju o omijaniu kosiarką tych oczek krokusowych
Pozdrawiam przedświątecznie

Masz rację z tymi krokusami,pewnie lepiej sprawdzają się na dzikich miejscach,te moje jakoś dają radę ale szału wielkiego nie ma. Nie będę ich już przenosić ale też dosadzać w trawie już też nie będę
AnkaK 08:18, 29 mar 2018

Łączka krokusowa śliczna. Zawsze trapiło mnie jednak to koszenie, a raczej, że trzeba się z nim wstrzymać. A Ty jak to organizujesz? Kosisz czy omijasz?
Dziś mają mi zamówienia spłynąć a u leje W sumie nie raz już w sztormiaku i kaloszach działałam Szkoda mi wolnego no. W przyszłym tygodniu ma być super, ale wtedy muszę pracować.
Margerytka40 08:43, 29 mar 2018

AnkaK napisał(a)
Łączka krokusowa śliczna. Zawsze trapiło mnie jednak to koszenie, a raczej, że trzeba się z nim wstrzymać. A Ty jak to organizujesz? Kosisz czy omijasz?
Dziś mają mi zamówienia spłynąć a u leje W sumie nie raz już w sztormiaku i kaloszach działałam Szkoda mi wolnego no. W przyszłym tygodniu ma być super, ale wtedy muszę pracować.

I dziś chcesz sadzić?! No to z Ciebie terminatorka ale rozumiem potrzebę
Te krokusy rosną pod orzechem tym wielkim i tam taka marna ta trawka więc i tak prawie nie ma co kosić. Jak mi bardzo przeszkadza to staram się ją przycinać ręcznie,omijając liście krokusów ,fajnie to wygląda dla sąsiadów jak trawnikk nożyczkami tnę
Margerytka40 12:29, 29 mar 2018

Margerytka40 12:39, 29 mar 2018