Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

m_gocha 00:48, 24 kwi 2018

Działasz Asia na całego
Jak popatrzyłam na tę sosnę to mi tak przyszło do głowy, że chyba obcięłabym najniższe pięterko (to przy ziemi) i pozostałe gałęzie odciągami starałabym się doprowadzić do poziomu (tak aby powstały chmurki )
Macham Asia
kasja83 07:13, 24 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)

Aniu ,u mnie te rabaty wszystkie takie mega . Nawet dziś jak kopałam pod nosem psioczyłam czemu muszę takie hektary obrabiać ale jak już obsadzone to złość przechodzi

Oby szybko przyszedł ten drugi etap
makadamia 08:16, 24 kwi 2018

Będzie mega.

I popieram Gosię w kwestii obcięcia najniższych gałęzi sośnie.
Nawet dwa pięterka od dołu bym ciachnęła
Margerytka40 19:48, 24 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

Słusznie jak się za bardzo rozrosna to troche zabiore, u mnie wogóle nie chcą rosnąc , jedna od Jankosi rośnie i na jesieni kupiłam dwie z A , jeszcze są ale miałam dużo wiecej i zaginęły.

Jakieś sadzonki ,pewnie ze trzy ,cztery mi jeszcze zostały więc mogę Ci dać już teraz ,ale to dziwne że na Twoich piaskach nie rośnie. Zawsze myślałam,że to idealne dla niej warunki.
Margerytka40 19:53, 24 kwi 2018

m_gocha napisał(a)
Działasz Asia na całego
Jak popatrzyłam na tę sosnę to mi tak przyszło do głowy, że chyba obcięłabym najniższe pięterko (to przy ziemi) i pozostałe gałęzie odciągami starałabym się doprowadzić do poziomu (tak aby powstały chmurki )
Macham Asia

To samo pomyślałam ,żeby ją podkrzesać trochę,z odciągami fajna myśl bo teraz jakoś tak zachodzi jedno na drugie. Jak znajdę chwilę to się pobawię
Margerytka40 19:58, 24 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

Oby szybko przyszedł ten drugi etap

Po kawałeczku rabata się zapełnia,jutro do wsadzenia hektar szałwii. Myślałam ,że mam jej duuużo ale pewnie jeszcze będę musiała dzielić. Uroki wielkich jednorodnych nasadzeń
Margerytka40 20:03, 24 kwi 2018

makadamia napisał(a)
Będzie mega.

I popieram Gosię w kwestii obcięcia najniższych gałęzi sośnie.
Nawet dwa pięterka od dołu bym ciachnęła

No ,powiem Ci że efekt już powoli widoczny choć jeszcze do końca daleko ale już inaczej to wygląda. Sosnę podetnę bo też mi tam nie pasują te gałęzie. Można oczy sobie wydłubać jak trzeba pod nią coś zrobić
anna_t 20:08, 24 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)
Coś tam mogę już Wam pokazać

Niewiele ale cieszę się jak głupia
M od jutra w domu urlopuje więc wykopie mi krzaczory ze środka i skończy demontaż chodnika przy małej bramie.

ale czad! uwielbiam takie jednorodne nasadzenia. z miarką sadzisz czy juz w oku masz?
krzaczory wykopane?
ja czuję że już w sierpniu będzie tu zajefajnie jak to wszystko bujnie
anbu 20:15, 24 kwi 2018

Asiu super Jak podrośnie to dopiero będzie...
Margerytka40 20:36, 24 kwi 2018

anna_t napisał(a)

ale czad! uwielbiam takie jednorodne nasadzenia. z miarką sadzisz czy juz w oku masz?
krzaczory wykopane?
ja czuję że już w sierpniu będzie tu zajefajnie jak to wszystko bujnie

Teraz też wiem ,że właśnie o taki typ nasadzeń mi chodziło,to mnie kręci ,jest tak przejrzyście. Ania,pierwsze sztuki z miarką a później jak leci,oczywiście najpierw srylion doniczek poustawiałam