Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 15:16, 21 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Podzielam zdanie Kasi. Mam ją na dwóch stanowiskach. Od północnego-wschodu w towarzystwie rodków rośnie świetnie. Na rondzie w centrum ogrodu ma trudność z zagęszczeniem.
Te niskie rozchodniki są dosyć ciężkie w pielęgnacji, jeśli wyrosną w nich chwasty.
Ten bodziszek też lepiej rośnie w cieniu/półcieniu.
Kostrzewy i turzyca CF poradzą sobie świetnie. Płomyk szydlasty czasem długo się zbiera po zimie. U mnie w tym roku bardzo podmarzł.

Faktycznie te rozchodniki trudno się pieli i nawet tak po prawdzie pozbywam się ich. Za kostrzewami. nie przepadam,to może FC .
mrokasia 15:19, 21 kwi 2018

A jaki carex tam obok będzie?
Margerytka40 15:26, 21 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
A jaki carex tam obok będzie?

Gold Band
Margerytka40 15:34, 21 kwi 2018

Mam ochotę na tę kocimiętkę. Wiem ,że ma moment ,że nieciekawie wygląda ale szybko odbija po ścięciu. Mam jej dużo. Dalej pod hortkami będzie szałwia wiec jak kocimiętka przekwitnie będzie czas na nią. Chyba spróbuję tym bardziej,że uwielbiam niebieski
Anda 16:16, 21 kwi 2018

To Geranium sobie doskonale tam poradzi. Tą odmianę używa się tutaj nawet na zielonych dachach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 16:26, 21 kwi 2018

Anda napisał(a)
To Geranium sobie doskonale tam poradzi. Tą odmianę używa się tutaj nawet na zielonych dachach.

U mnie rośnie i na słońcu i w pòłcieniu . To na słońcu jest ładniejsze,bardziej zwarte i obficiej kwitnie. Sadziłabym je tam ale trochę kolor kwiatów mi nie pasuje bo na tle żółtego domu te różowe kwiatki
Anda 16:32, 21 kwi 2018

To weź Geranium sanguineum Album albo Apfelbluete, są białe (ten drugi leciutko różowy). Ten sam rodzaj inna odmiana.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 17:04, 21 kwi 2018

Anda napisał(a)
To weź Geranium sanguineum Album albo Apfelbluete, są białe (ten drugi leciutko różowy). Ten sam rodzaj inna odmiana.

Dzięki Ewo,fajne te bodziszki. Zapisałam bo przydadzą mi się w innych miejscach może albo nawet i tu ale póki co chyba wykorzystam to co mam miast pchać się w nowe rośliny
Margerytka40 19:05, 23 kwi 2018

Coś tam mogę już Wam pokazać

Niewiele ale cieszę się jak głupia
M od jutra w domu urlopuje więc wykopie mi krzaczory ze środka i skończy demontaż chodnika przy małej bramie.
mrokasia 19:18, 23 kwi 2018

Czyli stanęło na kocimiętce? Może być bardzo fajnie .