Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 22:10, 14 cze 2018

makadamia napisał(a)
Rozplenice lubią wilgoć i nawożenie a perovskia wręcz przeciwnie
Chyba bym nie polecała tego zestawienia

Tak też pomyślałam ale z drugiej strony rośliny czasem zaskakują nas i siebie same też.
06:24, 15 cze 2018
Asia dorembrosy kupiłaś stacjonarnie czy przez neta?
kasja83 07:35, 15 cze 2018

Piękny perukowiec-baaardzo Ci szaleje
Margerytka40 08:59, 15 cze 2018

MonikA napisał(a)
Asia dorembrosy kupiłaś stacjonarnie czy przez neta?

Stacjonarnie,drzew boję się przez Internet.
Margerytka40 09:01, 15 cze 2018

kasja83 napisał(a)
Piękny perukowiec-baaardzo Ci szaleje

To jeszcze mały krzaczek ale kwiatów tyle ,że gałązek nie widać
Margerytka40 11:03, 17 cze 2018

Tak pomyślałam ,że jeśli już miałabym eksperymentować połączenia roślin nieoczywiste to wolałabym zamiast perowskiej lawendę do tych rozplenic i kto wie ....
Szkoda ,że nie za bardzo mogę czegokolwiek teraz posadzić bo nie mam roślin z doniczek a musiałabym przesadzać te swoje.
Margerytka40 20:37, 17 cze 2018

Zaczęłam zastanawiać się nad rozłożeniem w kilku miejscach jakiegoś samopodlewacza,przeglądam net i trochę się zagubiłam w ofertach. Chciałam coś co podłączę do zwykłego węża ogrodoowego . I teraz wytłumaczcie jak blondynce co jest lepsze wąż pocący czy kroplujący? Jakie macie doświadczenia?
Gruszka_na_w... 22:35, 17 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)
Tak pomyślałam ,że jeśli już miałabym eksperymentować połączenia roślin nieoczywiste to wolałabym zamiast perowskiej lawendę do tych rozplenic i kto wie ....
Szkoda ,że nie za bardzo mogę czegokolwiek teraz posadzić bo nie mam roślin z doniczek a musiałabym przesadzać te swoje.

Liście rozplenic są dosyć ciężkie, a łodyżki kwiatowe lawendy cieniutkie. Trzeba by bardzo pilnować odległości, żeby lawenda się nie zdeformowała.

Mam u siebie taki niziutki żylistek wysmukły Nikko. Można go ciąć. Kwitnie w czerwcu na biało. Może się nada do podsadzenia? Wiosną szybko startuje.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 23:12, 17 cze 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Liście rozplenic są dosyć ciężkie, a łodyżki kwiatowe lawendy cieniutkie. Trzeba by bardzo pilnować odległości, żeby lawenda się nie zdeformowała.

Mam u siebie taki niziutki żylistek wysmukły Nikko. Można go ciąć. Kwitnie w czerwcu na biało. Może się nada do podsadzenia? Wiosną szybko startuje.

Ciągnie mnie żeby tam dać jakiś błękit ,niebieski. Lawenda wpisuje mi się w termin kwitnienia annabelek. Trochę to karkołomny pomysł,wiem ale jednak mam ochotę na ten eksperyment,a żylistka zapisałam sobie,nie znałam go a ciekawy jest,dzięki Haniu
Makusia 11:43, 18 cze 2018

Asia sprawdz Ci się ten eko bord? Musze nabyć sporo, bo nie daję radę i zagwostkę mam, czy ten, który masz Ty, czy ten klasyczny z metrowych odcinków.