Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 20:40, 22 cze 2018

Gintura napisał(a)
oj tak przydał by się deszczyk oj co ja mówię raczej ulewa
podglądam i pozdrawiam

W ubiegłym roku narzekaliśmy na deszczowy sezon no to teraz dla odmiany susza. Jakby nie mogło być z umiarem wszystkiego. Do podglądania zapraszam ,miło mi że znalazłaś u mnie coś ciekawego . Pozdrawiam również
Bogdzia 21:38, 22 cze 2018

Mnie ubiegły rok odpowiadał jeśli chodzi o opady ale w tym roku wszystko ładniej kwitnie. Asia u Ciebie coraz piękniej, nie zniechęcaj sie , jest super a jak roślinki podrosna bedzie bajecznie.
Mariposa 22:00, 22 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)
Przydałoby się kilka deszczowych dni

Święta racja, ja też zrobiłam przerwę w pracach ogródkowych, bo straszne to kopanie teraz. A kurzy się tak, że pylicy można dostać.
Margerytka40 22:47, 22 cze 2018

Bogdzia napisał(a)
Mnie ubiegły rok odpowiadał jeśli chodzi o opady ale w tym roku wszystko ładniej kwitnie. Asia u Ciebie coraz piękniej, nie zniechęcaj sie , jest super a jak roślinki podrosna bedzie bajecznie.

Fakt ,kwitnienie w tym roku piękne,deszcz nie niszczy kwiatów. Ale za to krótsze chyba
Gdzie mi tam do zniechęcenia ,gdyby tylko pogoda pozwoliła dalej coś porobić,musi popadać. Na razie wideł nie da się wbić w ziemię a o sadzeniu nawet nie marzę. Przymusowa przerwa chwilowo
Margerytka40 22:51, 22 cze 2018

Mariposa napisał(a)

Święta racja, ja też zrobiłam przerwę w pracach ogródkowych, bo straszne to kopanie teraz. A kurzy się tak, że pylicy można dostać.

Wczoraj jak wicher się zerwał to u mnie tumany kurzu i piachu aż nie było nic widać. W pierwszej chwili aż myślałam że to jakaś trąba powietrzna a to tylko z ulicy i z pola
Bogdzia 20:59, 23 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)

Wczoraj jak wicher się zerwał to u mnie tumany kurzu i piachu aż nie było nic widać. W pierwszej chwili aż myślałam że to jakaś trąba powietrzna a to tylko z ulicy i z pola

Bardzo mocno wiało , świerka mi od pionu odchyliło i wszyskie ostrózki lezą, zeby jeszcze więcej deszczu było.
Magleska 23:45, 24 cze 2018

Witam się u Ciebie
...już tu czasami zaglądałam po cichutku .....teraz czas to naprawić
porozglądam się bardziej w niedalekiej przyszłości
zaznaczam ,żeby mi nie umknęło
Dobrej nocki
Margerytka40 17:41, 25 cze 2018

Bogdzia napisał(a)

Bardzo mocno wiało , świerka mi od pionu odchyliło i wszyskie ostrózki lezą, zeby jeszcze więcej deszczu było.

Jak to świerka,one mają taki rozległy system korzeniowy. Deszczu ciągle mało ale jak czytam o oberwaniu chmury ,gradzie to już wolę to co jest. Teraz też właśnie zaczęło spokojnie padać ale pewnie zaraz przestanie jak chmura się przesunie.
Bogdzia 17:45, 25 cze 2018

No i przestało, ale ładnie padało, dobre i to. Co dzis sadziłaś z takich malych doniczek????Ty ciagle pracujesz a ja tylko Cię podglądam
Margerytka40 17:47, 25 cze 2018

Magleska napisał(a)
Witam się u Ciebie
...już tu czasami zaglądałam po cichutku .....teraz czas to naprawić
porozglądam się bardziej w niedalekiej przyszłości
zaznaczam ,żeby mi nie umknęło
Dobrej nocki

Witaj i zapraszam. W wątku teraz trochę nudno ale nadrabiam w ogrodzie. Niestety efekty jeszcze mało fotogeniczne bo kto by chciał oglądać babranie się w oborniku i takie tam