Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 11:54, 12 cze 2018

makadamia napisał(a)
Jeżeli z obu stron mają być rabaty, to tak, ale jeśli z jednej strony ma być trawnik, to bym zrobiła ciut węższą: 1-1,2 m.

Bez trawnika będzie,tzn ścieżka tylko trawiasta.
Gintura 12:14, 12 cze 2018

Wow ogrom pracy za Tobą ale efekt jest. Jest cudnie.
anna_t 12:51, 12 cze 2018

Asia a może sesleria h. Zamiast rozplenicy?
U mnie tak zmieniam w jednym miejscu bo pusto było długo.
Anda 13:31, 12 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)

One mają takie malutkie ,ciemne bulwki? Mam takie na rabacie wzdłuż domu. Znalazłam jeszcze takie

One maja takie ciemne klacza, bulwki tez mozna nazwac
To co podalas linka, Robinsoniana, to piekna angielska odmiana, juz bardzo stara. Kwitnie stostunkowo pozno, bo kwiecien/maj i lubi polcien.
Anemone blanda kwitnie wczesniej i daje sobie dobrze rade rowniez na sloncu. Moj rosnie na sloncu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 13:48, 12 cze 2018

Gintura napisał(a)
Wow ogrom pracy za Tobą ale efekt jest. Jest cudnie.

Dziękuję ,to pięknie to tak na wyrost trochę ,może za dwa trzy lata,ale i tak dzięki
Margerytka40 13:53, 12 cze 2018

anna_t napisał(a)
Asia a może sesleria h. Zamiast rozplenicy?
U mnie tak zmieniam w jednym miejscu bo pusto było długo.

Te rozplenice aż tak mi nie przeszkadzają ,że późno startują,coś tam w nie wetknę wiosennego i myślę będzie ok. Zresztą ta rabata jest w głębi ogrodu i może zniosę ,że wiosną szału nie będzie. S. H. testuję na razie,jeszcze nie wiem czy ją lubię
Margerytka40 13:58, 12 cze 2018

Anda napisał(a)

One maja takie ciemne klacza, bulwki tez mozna nazwac
To co podalas linka, Robinsoniana, to piekna angielska odmiana, juz bardzo stara. Kwitnie stostunkowo pozno, bo kwiecien/maj i lubi polcien.
Anemone blanda kwitnie wczesniej i daje sobie dobrze rade rowniez na sloncu. Moj rosnie na sloncu.

Ewa,a przywrotnik na przód przed rozplenice?Ty masz jakiś odmianowy i on jest mniejszy,czy ma okres"brzydki" jak ten zwykły? Sądziłam kępkę zwykłego przed rozplenice bo chciałam przetestować i podoba mi się to zestawienie.
Monia81 14:02, 12 cze 2018

Masa roboty za Tobą Asiu jak te roślinki wsadzone się rozbujają, to będzie moc buziaczki
Mi przywrotnik bardzo się podoba, fajnie wygląda w różnych zestawieniach z roślinkami, myślę, że fajnie może wyglądać przed tymi rozplenicami
Margerytka40 14:08, 12 cze 2018

Monia81 napisał(a)
Masa roboty za Tobą Asiu jak te roślinki wsadzone się rozbujają, to będzie moc buziaczki
Mi przywrotnik bardzo się podoba, fajnie wygląda w różnych zestawieniach z roślinkami, myślę, że fajnie może wyglądać przed tymi rozplenicami

Też mi się podoba i co najważniejsze mam go sporo więc ekonomicznie by było no i ta rabata byłaby taka spokojna ,bez krzykliwych kolorów,tak jak lubię.
makadamia 14:08, 12 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)

Bez trawnika będzie,tzn ścieżka tylko trawiasta.

Aaa, czyli trawnik jako ścieżka? to tak - 1,5 metra będzie dobrze