One maja takie ciemne klacza, bulwki tez mozna nazwac
To co podalas linka, Robinsoniana, to piekna angielska odmiana, juz bardzo stara. Kwitnie stostunkowo pozno, bo kwiecien/maj i lubi polcien.
Anemone blanda kwitnie wczesniej i daje sobie dobrze rade rowniez na sloncu. Moj rosnie na sloncu.
Te rozplenice aż tak mi nie przeszkadzają ,że późno startują,coś tam w nie wetknę wiosennego i myślę będzie ok. Zresztą ta rabata jest w głębi ogrodu i może zniosę ,że wiosną szału nie będzie. S. H. testuję na razie,jeszcze nie wiem czy ją lubię
Ewa,a przywrotnik na przód przed rozplenice?Ty masz jakiś odmianowy i on jest mniejszy,czy ma okres"brzydki" jak ten zwykły? Sądziłam kępkę zwykłego przed rozplenice bo chciałam przetestować i podoba mi się to zestawienie.
Masa roboty za Tobą Asiu jak te roślinki wsadzone się rozbujają, to będzie moc buziaczki
Mi przywrotnik bardzo się podoba, fajnie wygląda w różnych zestawieniach z roślinkami, myślę, że fajnie może wyglądać przed tymi rozplenicami
Też mi się podoba i co najważniejsze mam go sporo więc ekonomicznie by było no i ta rabata byłaby taka spokojna ,bez krzykliwych kolorów,tak jak lubię.