Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 11:15, 14 cze 2018

Zielonolistny perukowiec daje czadu

Mam i róże ,byle jakie ale są(jeszcze )

Staruszka lawenda

I ogrodówka postanowiła ,że w tym roku zakwitnie. Nie kwitła trzy lata.
Margerytka40 11:21, 14 cze 2018

Posadzone nowe Doorenbosy na froncie pokazują nowe przyrosty,chyba im dobrze.hortki praktycznie wszyskie zapączkowane,nawet rozchodniki już w pąkach. Dziwny ten rok
anka_ 14:34, 14 cze 2018

Bodziszek fajny, ale powiedz mi czym masz odgrodzoną korę od kamieni?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Pszczelarnia 17:32, 14 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)
Przeanalizowałam jeszcze tę moją przyszłą annabelkową rabatę i jednak nie będzie na niej tych tawuł brzozolistnych . Zostawię annabelki ,przed nimi szeroki pas rozplenicy i rozmyślam co mogłoby rosnąć na samym brzegu-ten niebieski pas. Przychodzi mi do głowy berberys Admiration albo rozchodnik Thunderhead. Tylko trochę mam zagwostkę jak te kolory tak masowo mi się zgrają,ech to wymyślanie

A gdyby troszkę rozepchać rozplenice (i tak muszą być dla ładnej prezencji) i dać pomiędzy perowskię? Byłby katalogowy szał.

Pszczelarnia 17:34, 14 cze 2018

Fajnie jest!
Gruszka_na_w... 21:02, 14 cze 2018

Bodziszek i przetacznik- oba cudne. Zamyśliłam się nad propozycją Pszczółki, bo robię eksperyment z połączeniem perovskiej i stipy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
makadamia 21:09, 14 cze 2018

Rozplenice lubią wilgoć i nawożenie a perovskia wręcz przeciwnie
Chyba bym nie polecała tego zestawienia
Margerytka40 21:52, 14 cze 2018

anka_ napisał(a)

Bodziszek fajny, ale powiedz mi czym masz odgrodzoną korę od kamieni?

Tam jest ekobord tego typu.
Margerytka40 22:04, 14 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)

A gdyby troszkę rozepchać rozplenice (i tak muszą być dla ładnej prezencji) i dać pomiędzy perowskię? Byłby katalogowy szał.

Ha,Ewa wstrzeliłaś się pomysłem w moje rozmyślania o kolorze na tej rabacie. Ciągle moje myśli krążą wokół błękitów. Nawet zastanawiałam się czy rutewki Delavaya Splendide nie dać za hortki. Zastrzeliłaś mnie tą perowskią bo myślałam ,że to jakby dwa światy,różne wymagania. Mam perowskię w sporej ilości ,mogłabym spróbować
Margerytka40 22:08, 14 cze 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bodziszek i przetacznik- oba cudne. Zamyśliłam się nad propozycją Pszczółki, bo robię eksperyment z połączeniem perovskiej i stipy.

Wymagania podobne,pokażesz efekt,ja ostatnio przesadzałam kępkę przywrotnika między rozplenice bo chciałam sprawdzić jak to się ma do siebie