Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Anda 14:10, 12 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)

Ewa,a przywrotnik na przód przed rozplenice?Ty masz jakiś odmianowy i on jest mniejszy,czy ma okres"brzydki" jak ten zwykły? Sądziłam kępkę zwykłego przed rozplenice bo chciałam przetestować i podoba mi się to zestawienie.

Mam Alchemilla epipsila i Alechmilla erythropoda. Ten ostatni maly, ten epipsila wiekszy, ale tak sie nie poklada jak mollis. Okres brzydki ma zaraz po przycieciu. Przycinam go prawie do ziemi.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 14:35, 12 cze 2018

Anda napisał(a)

Mam Alchemilla epipsila i Alechmilla erythropoda. Ten ostatni maly, ten epipsila wiekszy, ale tak sie nie poklada jak mollis. Okres brzydki ma zaraz po przycieciu. Przycinam go prawie do ziemi.

Na tego epipsila będę polować,z tego co widzę nie jest zbyt dostępny u nas.
Kasya 14:44, 12 cze 2018

anna_t napisał(a)
Asia a może sesleria h. Zamiast rozplenicy?
U mnie tak zmieniam w jednym miejscu bo pusto było długo.

Anka, ty lepiej pokaz zamiast opowiadać
16:40, 12 cze 2018
Margerytka40 napisał(a)

Czuję to w kręgosłupie ,ale warto było. Następne wyzwanie to wywalenie tych betonów z ziemi,bardzo już bym chciała żeby to było zrobione bo blokuje mnie to trochę . Trza M zmotywować

Kobieto chroń kręgosłup, bo może potem być za późno, rozumiem, że trzeba i to już ale eMa zagoń
Margerytka40 17:37, 12 cze 2018

MonikA napisał(a)

Kobieto chroń kręgosłup, bo może potem być za późno, rozumiem, że trzeba i to już ale eMa zagoń

Staram się nie dobijać kręgosłupa,wiem czym to grozi. Z M to jak bym czekała tylko na niego to 20 lat ten remont ogrodu by trwał,robi to co najcięższe i ja już nie daję rady ale nie dlatego ,że nie chce mu się a z braku czasu. Takie życie
anna_t 22:05, 12 cze 2018

Kasya napisał(a)

Anka, ty lepiej pokaz zamiast opowiadać
najbliższe zdjęcia za rok
Gruszka_na_w... 19:01, 13 cze 2018

Asia, jesteś wielka. Metamorfoza niesamowita. Tyle pracy za Tobą, a Ty wciąż pełna werwy i zapału.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 22:26, 13 cze 2018

anna_t napisał(a)
najbliższe zdjęcia za rok

Co Ty tam cichaczem wyprawiasz ,
Margerytka40 22:33, 13 cze 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Asia, jesteś wielka. Metamorfoza niesamowita. Tyle pracy za Tobą, a Ty wciąż pełna werwy i zapału.

Gdyby to tylko trochę szybciej szło ,ale staram się robić porządnie nie po łebkach ,z przygotowaniem gleby i takie tam. Jeszcze teraz już boję się przesadzać krzewy i drzewa,byliny sobie poradzą ,co najwyżej w przyszłym sezonie odbiją. To dopiero malutka część zrobiona ale cieszę się i z tego. Jest inaczej
Margerytka40 11:09, 14 cze 2018

Rewolucja rewolucją a ogród żyje sobie sam . Nie mam czasu na niego przez to kopanie

Koło tego bodziszka nie potrafię przejść żeby się nie zatrzymać. To Rozanne,wiosną wsadzane jakieś nic i rośnie błyskawicznie.

Przetacznik nn,trzcinnik-cudny
Mam i ja