Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 08:54, 28 cze 2018

Odpowiem zbiorowo

Te dzbany istotnie są bardzo gustowne i pewnie jakiś tam u mnie zagości bo pomijając funkcję praktyczną to fajna ozdoba myślę. Zastanawiam się też czy można zbiornik na deszczówkę zakopać np w ziemi ale nie przy samej rynnie,trochę dalej. Tu na froncie takie rozwiązanie by mi odpowiadało tylko muszę jeszcze wgłębić się w temat.
Wiolka5_7 08:55, 28 cze 2018

effka napisał(a)
Fajna sprawa z tym zbieraczem deszczówki na rurze spustowej, chyba zamontuję cos takiego u siebie i podłączę do ozdobnej beczki. Szkoda wody a tak kranik - konewka i jazda.

Polecam
Deszczówka jest 100 razy lepsza niż z widociągu i jeszcze za free
Ja mam 1000l i to mało kiedyś planuję zrobić studnię na deszczówkę
Wiolka5_7 08:59, 28 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)
Odpowiem zbiorowo

Te dzbany istotnie są bardzo gustowne i pewnie jakiś tam u mnie zagości bo pomijając funkcję praktyczną to fajna ozdoba myślę. Zastanawiam się też czy można zbiornik na deszczówkę zakopać np w ziemi ale nie przy samej rynnie,trochę dalej. Tu na froncie takie rozwiązanie by mi odpowiadało tylko muszę jeszcze wgłębić się w temat.

Pewnie, że można
Zajrzyj do Malkul str.37, ona ma 3 x 1000 l takie zakopane
Margerytka40 09:01, 28 cze 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Polecam
Deszczówka jest 100 razy lepsza niż z widociągu i jeszcze za free
Ja mam 1000l i to mało kiedyś planuję zrobić studnię na deszczówkę

Studnia to też fajna sprawa,a deszczówka to następne złoto ogrodnika
Margerytka40 09:06, 28 cze 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Pewnie, że można
Zajrzyj do Malkul str.37, ona ma 3 x 1000 l takie zakopane

O ,to muszę się do Malkul udać na wykład
Na froncie taki zbiornik rozwiązał by mi sprawę odwodnienia ,tylko jak ukryć taki pojemnik w sensie czy można tak żeby tego nie było widać np pod trawnikiem. Na froncie by to było
Mirka 09:19, 28 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)

Studnia to też fajna sprawa,a deszczówka to następne złoto ogrodnika
A mój em w trakcie wiecenia abisynki. Pokażę jak już będzie działała.
Anda 09:25, 28 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)

O ,to muszę się do Malkul udać na wykład
Na froncie taki zbiornik rozwiązał by mi sprawę odwodnienia ,tylko jak ukryć taki pojemnik w sensie czy można tak żeby tego nie było widać np pod trawnikiem. Na froncie by to było

Można. Moi sąsiedzi tak mają i na widoku jest tylko ciemny dekiel, na którym stoi donica z kwiatami. Malkul na pewno Ci pomoże
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 09:28, 28 cze 2018

Mirka napisał(a)
A mój em w trakcie wiecenia abisynki. Pokażę jak już będzie działała.

Koniecznie pokaż
Margerytka40 09:31, 28 cze 2018

Anda napisał(a)

Można. Moi sąsiedzi tak mają i na widoku jest tylko ciemny dekiel, na którym stoi donica z kwiatami. Malkul na pewno Ci pomoże

W dobrym momencie wyszedł ten temat bo za jakiś czas rozgrzebę tam teren ,będzie dobra okazja
Margerytka40 11:45, 28 cze 2018

Mam romans do łódzkich dziewczyn(i chłopaków też żeby nie było ),czy macie może na zbyciu odrobinkę kłosownicy leśnej? Chciałabym zobaczyć czy ją chcę ,czy nie. Jak sobie u mnie poradzi.