Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 10:10, 28 sie 2018

asiak napisał(a)
Jak zakwitną będzie pięknie

Na to liczę choć trzeba niestety poczekać żeby się przekonać
Toszka 10:47, 28 sie 2018

Japońskie szybko przyrastają, sama się przekonasz. I dodatkowo wytrzymałe są bestie
Dobrze rozerwiesz bryłę korzeniową, rozłożysz w "pająka"...ziemia ciepła to migiem zaczną się korzenić.
Pszczelarnia 10:51, 28 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)

Przy mojej powierzchni to wcale nie tak dużo ,żeby było coś widać . Wszystkie w różnych odcieniach fioletu. Wymyśliłam sobie takie przenikające się fioletowe plamy i do tego te pomarańczowe wielkokwiatowe azalie. Nie mogę się już doczekać

Czekamy razem.
Margerytka40 15:42, 28 sie 2018

Toszka napisał(a)
Japońskie szybko przyrastają, sama się przekonasz. I dodatkowo wytrzymałe są bestie
Dobrze rozerwiesz bryłę korzeniową, rozłożysz w "pająka"...ziemia ciepła to migiem zaczną się korzenić.

Na razie to się modlę żeby one w ogóle miały "jakąś"bryłę .
Margerytka40 15:46, 28 sie 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Czekamy razem.

Mam nadzieję ,że wszyscy czekający wykażą się dużą cierpliwością

Gruszka_na_w... 21:19, 28 sie 2018

Bardzo lubię połączenie fioletu z pomarańczowym. Kiedy zakwitną te azalie, to będzie piękny widok.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 21:39, 28 sie 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bardzo lubię połączenie fioletu z pomarańczowym. Kiedy zakwitną te azalie, to będzie piękny widok.

Mnie coś ostatnio nieźle zakręciło na taki zestaw . Trochę obawiam się ,że po azaliach będzie tam nudno bo trawy i hortensje ogrodówki tylko,a no i jeszcze hosty. Zobaczę jak to będzie ,najwyżej coś tam jeszcze dodam.
Margerytka40 21:42, 28 sie 2018

Dziś udało mi się przygotować do końca tę kwaśną rabatę. Teraz czekam na azalie ,hortensje już mam ,trawy i hosty też. Myślę ,że weekend spędzę na przestawianiu doniczek
mrokasia 21:46, 28 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)
Dziś udało mi się przygotować do końca tę kwaśną rabatę. Teraz czekam na azalie ,hortensje już mam ,trawy i hosty też. Myślę ,że weekend spędzę na przestawianiu doniczek

To się będzie działo, bardzo jestem ciekawa .
Margerytka40 21:59, 28 sie 2018

mrokasia napisał(a)

To się będzie działo, bardzo jestem ciekawa .

Ja też ,bo w pierwotnym zamyśle azalii japońskich miało tam nie być,miały być itee wirginijskie i nawet już są. Nagle mnie olśniło z tym pomarańczem i fioletem i będą jeszcze i te azalie. Muszę to poskładać w całość i pewnie pójdę na żywioł w trakcie sadzenia. Trochę się zastanawiam czy te itee będą tam pasowały bo kwitną na biało i to chyba prawie jednocześnie z azaliami jednymi i drugimi.