Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 12:39, 14 lis 2018

Cebulki zamówione i będą w piątek, chyba na ostatni moment zdążę posadzić. Dziś biegam z wężami i miarką, chcę wyznaczyć w przybliżeniu ten półkolisty kawałek trawnika między ścianką a altaną a co za tym idzie i rabaty wokół. Będę miała rozeznanie i zacznę wtedy planowanie
anna_t 12:46, 14 lis 2018

Asia ale Ty masz werwy jeszcze!
Ja 12-go wycielam co się dało, trawnik skoszony i już raczej grzanie dupska w domu
Pszczelarnia 13:21, 14 lis 2018

Piękna ta hortensja pnąca. Cudowna!

Fajnie, że udało się wszystko doplanować, rozmierzyć i wcisnąć. Fajnie się tak zakłada ogródek u kogoś.

Ja mam rozbebeszoną jedną wielką rabatę i Magnolia w sukurs przyszła ale nawet mi się na nią patrzeć nie chce a co dopiero planować. A tutaj rach ciach.

magnolia 13:40, 14 lis 2018

Asia, to pisz co zamówiłaś z cebulek, na co będziemy czekać na wiosnę u Ciebie

fakt hortensja cudna! ale tez mi na ściance nie leży, za ciężka, za duża...
ale jak nie masz gdzie zupełnie, to może na ścianę garażu, za jabłonką- nie jest to zestaw idealny do jabłonki, ale jak ma się tułać, to lepiej tu niż nigdzie. Na ścianach wyglądają pięknie.
Ewo Pszczółko jak znajdziesz energię do wielkiej rabaty to tez będa iskry szły. Znajdziesz na bank, w swoim czasie
Margerytka40 14:00, 14 lis 2018

anna_t napisał(a)
Asia ale Ty masz werwy jeszcze!
Ja 12-go wycielam co się dało, trawnik skoszony i już raczej grzanie dupska w domu

Nienawidzę grzania dupska , zimna, zimy też ale zawsze szukam sobie zajęcia żeby ten czas zleciał szybciej. Właśnie zniosłam z pawlacza karton z kordonkami na szydełko ale to jeszcze trochę, jak ziemia zamarznie tak, że łopaty wbić się nie da
Margerytka40 14:07, 14 lis 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Piękna ta hortensja pnąca. Cudowna!

Fajnie, że udało się wszystko doplanować, rozmierzyć i wcisnąć. Fajnie się tak zakłada ogródek u kogoś.

Ja mam rozbebeszoną jedną wielką rabatę i Magnolia w sukurs przyszła ale nawet mi się na nią patrzeć nie chce a co dopiero planować. A tutaj rach ciach.

Wiesz jak to jest, jak nie ma weny to nic nie wychodzi a wystarczy malutka iskierka i już, wszystko się chce . Na siłę nic się nie chce. Ja czekam na iskrę zapalną co poniosła by mnie do posprzątania domu, zbieram się do tego ale czekam na wenę.

Duża rabata, jak duża?. Jestem po mierzenia tej swojej i ło matko, nawet nie przypuszczałem, że to takie wielkie. Jak przeniosę na papier to zobaczysz
Pszczelarnia 14:12, 14 lis 2018

Nie wiem. Duża. Magnolia wszystko wie.
Margerytka40 14:17, 14 lis 2018

magnolia napisał(a)
Asia, to pisz co zamówiłaś z cebulek, na co będziemy czekać na wiosnę u Ciebie

fakt hortensja cudna! ale tez mi na ściance nie leży, za ciężka, za duża...
ale jak nie masz gdzie zupełnie, to może na ścianę garażu, za jabłonką- nie jest to zestaw idealny do jabłonki, ale jak ma się tułać, to lepiej tu niż nigdzie. Na ścianach wyglądają pięknie.
Ewo Pszczółko jak znajdziesz energię do wielkiej rabaty to tez będa iskry szły. Znajdziesz na bank, w swoim czasie

Ha, zamówiłam Globmastery, faktycznie drooogie ale kilka sztuk wzięłam tylko. Myślę, że starczy, nie ma co upychać. Przebiśniegi Elwesii i tulipany. Nie było tych turkiestańskich ale wzięłam Batalini Bright Gem. Też niskie. Turkiestańskie gdzieś mam wsadzone ale teraz nie znajdę. Najwyżej wymienię jakby co.
Hortkę wsadzę z tyłu domu tzn przy wjeździe, tam mam wielką, gołą ścianę bez okien, bez drzwi, niech się tam rozrasta.
Margerytka40 15:25, 14 lis 2018

Tyle mam do zaplanowania

Niebieski prostokąt to ścianka, na samym dole ten wielokątny kawałeczek to druga strona przy przejściu do warzywnika, tam gdzie śś ma być i poduchy cisowe.

Wiem tylko, że przy ściance pewnie dam drugą Pissardii żeby na cypelku było jednolicie.

Przy samej ściance Annabelki i dalej nie za bardzo mam pomysły. Na cypelek może przed szmaragdami Kaliny compakta, ale nie wiem jak to poukładać. Rzędami, plamami... Hmmm.
magnolia 15:31, 14 lis 2018

Margerytka40 napisał(a)

Ha, zamówiłam Globmastery, faktycznie drooogie ale kilka sztuk wzięłam tylko. Myślę, że starczy, nie ma co upychać. Przebiśniegi Elwesii i tulipany. Nie było tych turkiestańskich ale wzięłam Batalini Bright Gem. Też niskie. Turkiestańskie gdzieś mam wsadzone ale teraz nie znajdę. Najwyżej wymienię jakby co.
Hortkę wsadzę z tyłu domu tzn przy wjeździe, tam mam wielką, gołą ścianę bez okien, bez drzwi, niech się tam rozrasta.

tulipany Batalini Bright Gem wyglądąja cudnie! jeśli takie sa w realu i się udają ( w sumie dlaczego nie), to mega strzał
z hortką dobre decyzje- zrobi piękną ścianę