Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 12:04, 11 lis 2018

Toszka napisał(a)
Berberysa pod drzewem owocowym bym nie dawała. Czarna plamistość

Daj dwie kule cisowe, lekko nachodzące na siebie...wiem, wiem...przy maluszkach ciężko to sobie wyobrazić.
Masz do wyboru - albo dwa takie same zielone cisy, albo jeden zielony, a drugi żółty.

Tylko jak je ustawić? Z trójką jakoś mi to pasowało a jakby miały by być dwa?
eVka 12:40, 11 lis 2018

Margerytka40 napisał(a)

Pewnie, że będę. Patrzeć się na nie nie mogę ale muszę czekać aż M się nastrój. Mam nadzieję, że jak ogród zacznie jakoś wyglądać sam się spręży w tym temacie.

Super. Powiem Ci, że w tym tygodniu powinnam mieć już odnowiony garaż. Otynkowany już jest, zostało malowanie i niebieskie szpalety i okna. Zupełnie inny budynek. Jest teraz ozdobą a nie koszmarkiem szpecącym posesję.
Jak mąż odnowi te budynki będziesz miała pięknie
anka_ 12:52, 11 lis 2018

Asiu a jakie wymiary ma ta rabata, że nie wejdą trzy kulki?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Margerytka40 14:15, 11 lis 2018

effka napisał(a)

Super. Powiem Ci, że w tym tygodniu powinnam mieć już odnowiony garaż. Otynkowany już jest, zostało malowanie i niebieskie szpalety i okna. Zupełnie inny budynek. Jest teraz ozdobą a nie koszmarkiem szpecącym posesję.
Jak mąż odnowi te budynki będziesz miała pięknie

Fajnie będziesz miała, u mnie pewnie jeszcze jakiś czas upłynie nim zmieni się wygląd tych komór ale poczekam
Margerytka40 14:21, 11 lis 2018

anka_ napisał(a)
Asiu a jakie wymiary ma ta rabata, że nie wejdą trzy kulki?

To wymiary, zielony pasek tujki, rabata mierzona od pni szmaragdów. Pewnie wcisnęłabym trzy ale gdzie jeszcze trawy i bodziszki, bez nich to już nie to samo.
anka_ 16:31, 11 lis 2018

Asiu no zobacz że się mieszczą. Trzy kuleczki (liczę 1m średnicy) i molinie (to na żółto i bodziszki (niebieskie). A nad tym wszystkim królująca Ola (pień-brązowa kropka)

Ale jestem upierdliwa.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
eVka 17:04, 11 lis 2018

Plan wydaje sie być sensowny, poszłabym w ten układ Ani
Gruszka_na_w... 19:08, 11 lis 2018

Też mi się wydaję, że trzy kulki spokojnie się zmieszczą. Do czasu aż te cisowe kulki osiągną docelowy wymiar, to trawy i bodziszki będą z pewnością odmładzane.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 19:49, 11 lis 2018

anka_ napisał(a)
Asiu no zobacz że się mieszczą. Trzy kuleczki (liczę 1m średnicy) i molinie (to na żółto i bodziszki (niebieskie). A nad tym wszystkim królująca Ola (pień-brązowa kropka)

Ale jestem upierdliwa.

Zobacz Aniu, mój pierwszy zamysł był właściwie taki

Podobnie co?
Tyle, że później spodobała mi się propozycja Pszczółki z umieszczeniem poduchy na rogu tej rabaty i powtórzenie tego po drugiej stronie tego przejścia czyli pod śś. I w ten sposób tylko tak te trzy cisy zmieścił by się
.

I jak lepiej?
Margerytka40 19:52, 11 lis 2018

effka napisał(a)
Plan wydaje sie być sensowny, poszłabym w ten układ Ani

Plan jest bardzo sensowny i w ten sposób mogłabym zaryzykować z trójką cisów. Może się zmieszczą