A i jadą do mnie cebulki, jutro będą na pewno, dziś posadziłm molinie i bodziszki, jutro cebulki, jeszcze tylko jeden cis i ta część skończona. Po drugiej stronie tego przejścia chyba podobnie, muszę jeszcze ustalić gdzie tę śś dać, po środku czy bliżej ścianki przyszłej?
Ja nie za bardzo jeszcze rozumiem dlaczego ta ścianka wodna, w jakim stylu (ma być formalnym zbiornikiem, ozdobnym jak z ogrodów włoskich, romantycznym jak z mchu i paproci?) Nasadzenia planowane jeszcze jej nie określają do końca. Jedynym znaczącym elementem są poduchy cisowe.
Ma mieć wysokość 150 cm i te kaliny też tak rosną i są takie rozpłaszczone w szerz.
Może bez czarny w tej ciemnej odmianie 'Eve'?
Jak jest rola tych krzewów tam przy ściance - mają zasłaniać? Być przedłużeniem ściany ścianki wodnej?
Ewa, ścianka to ma być coś w tym stylu, tyle że jako wolno stojący element, niewysoka bo nie chcę by to była jakaś monumentalna budowla, raczej ma być stonowana.
Bzu nie, nie chcę już nic w takim kolorze.
po prawej stron jeszcze bym wcisneła 1 anabell, a i po lewej może też by się dało, żeby grubsze były te gromady. Wtedy pewnie ciut po lewej się odsunie SS. Chyba bez kalin....