Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Pszczelarnia 15:16, 15 lis 2018

Kalina compakta - faktycznie słabo. A chciałaś kaliny bo dlaczego?

Margerytka40 15:18, 15 lis 2018

A i jadą do mnie cebulki, jutro będą na pewno, dziś posadziłm molinie i bodziszki, jutro cebulki, jeszcze tylko jeden cis i ta część skończona. Po drugiej stronie tego przejścia chyba podobnie, muszę jeszcze ustalić gdzie tę śś dać, po środku czy bliżej ścianki przyszłej?
Margerytka40 15:19, 15 lis 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Kalina compakta - faktycznie słabo. A chciałaś kaliny bo dlaczego?

Bo tak jakoś, mam je, nie muszą tam być.
Pszczelarnia 15:29, 15 lis 2018

Ja nie za bardzo jeszcze rozumiem dlaczego ta ścianka wodna, w jakim stylu (ma być formalnym zbiornikiem, ozdobnym jak z ogrodów włoskich, romantycznym jak z mchu i paproci?) Nasadzenia planowane jeszcze jej nie określają do końca. Jedynym znaczącym elementem są poduchy cisowe.

Ma mieć wysokość 150 cm i te kaliny też tak rosną i są takie rozpłaszczone w szerz.

Może bez czarny w tej ciemnej odmianie 'Eve'?

Jak jest rola tych krzewów tam przy ściance - mają zasłaniać? Być przedłużeniem ściany ścianki wodnej?

Margerytka40 15:41, 15 lis 2018

Ewa, ścianka to ma być coś w tym stylu, tyle że jako wolno stojący element, niewysoka bo nie chcę by to była jakaś monumentalna budowla, raczej ma być stonowana.
Bzu nie, nie chcę już nic w takim kolorze.
magnolia 15:54, 15 lis 2018

po prawej stron jeszcze bym wcisneła 1 anabell, a i po lewej może też by się dało, żeby grubsze były te gromady. Wtedy pewnie ciut po lewej się odsunie SS. Chyba bez kalin....

Pszczelarnia 16:00, 15 lis 2018

A rozumiem.
Margerytka40 16:22, 15 lis 2018

magnolia napisał(a)
po prawej stron jeszcze bym wcisneła 1 anabell, a i po lewej może też by się dało, żeby grubsze były te gromady. Wtedy pewnie ciut po lewej się odsunie SS. Chyba bez kalin....

Czyli nic już nie wciskać między P a śś?
Margerytka40 16:23, 15 lis 2018

Pszczelarnia napisał(a)
A rozumiem.

Chyba Ci się nie podoba?
Anda 16:31, 15 lis 2018

O, jakie fajne plany się krystalizują

A tym kalinom tak fajnie można nóżki podkrzesać. Tak podaję, może się przyda w ogólnym planowaniu gdzieś

http://plants.oaklandnursery.com/Content/Images/Photos/H222-15.jpg

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies