Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 21:51, 15 lut 2019

polinka napisał(a)
Asiu, też dzisiaj cięłam hortensje i niew iem jak u Ciebie ale u mnie już pączki na nich było widać. Ogólne jestem zaskoczona bardzo bo u nas już widać, że wegetacja ruszyła.

Też mam wrażenie, że jakoś tak szybko w tym roku rusza ta wiosna, oby tylko już mrozy nie przyszły duże bo narobią szkód. Ja dziś nawet kiełki hakonek wypatrzyłam. Chyba po niedzieli zetnę resztę hortek
Wiolka5_7 21:51, 15 lut 2019

Margerytka40 napisał(a)

Ja swoje wsadzę do doniczek a raczej do kubków jednorazowych, tylko dziurkę w dnie robię. Braknie mi trochę Bobo na frontową i muszę robić sadzonki. Ta odmiana super się ukorzenia, wszystkie swoje krzaczki mam z patyczków. Pierwsze dostałam od Reni z Podwórkowej rehabilitacji, buziaki Reniu jeszcze raz.

Super,że udało Ci się pozyskać nowe sadzonki
polinka 22:12, 15 lut 2019

Margerytka40 napisał(a)

Też mam wrażenie, że jakoś tak szybko w tym roku rusza ta wiosna, oby tylko już mrozy nie przyszły duże bo narobią szkód. Ja dziś nawet kiełki hakonek wypatrzyłam. Chyba po niedzieli zetnę resztę hortek

Z tą wiosną masz rację-też jestem zaskoczona, że to już i tak nagle ale mam przeczucie, że to będzie dobry sezon ogrodniczy
Margerytka40 22:19, 15 lut 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Super,że udało Ci się pozyskać nowe sadzonki

Pięknie już kwitły w tamtym roku i mam wrażenie, że dużo lepiej rosły niż kupione. Mam 3 sztuki kupne i stoją w miejscu.
Margerytka40 22:23, 15 lut 2019

polinka napisał(a)

Z tą wiosną masz rację-też jestem zaskoczona, że to już i tak nagle ale mam przeczucie, że to będzie dobry sezon ogrodniczy

I tak mi mów, bardzo bym chciała takiego dobrego sezonu, tyle pracy mnie czeka i tak już bym chciała skończyć niektóre przeróbki żeby już ten mój ogród jakoś zaczął wyglądać. Gdybu już taka pogoda się utrzymała byłoby 1,5miesiąca do przodu
Gruszka_na_w... 22:54, 15 lut 2019

To życzę utrzymania odpowiedniej pogody nad Twoim ogrodem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 20:39, 16 lut 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
To życzę utrzymania odpowiedniej pogody nad Twoim ogrodem.

A ja życzę tego nam wszystkim
Margerytka40 20:43, 16 lut 2019

Pobiegałam właśnie po wątkach i wszyscy dziś wykorzystywali piękną aurę na prace ogrodowe. A ja zgrzytałam zębami bo nie mogłam
Magleska 20:48, 16 lut 2019

Asia zrobisz w inny dzień .... ja tylko do ok 14 robiłam ....ale jakoś mam jeszcze mało sił po zimie i niewiele podziałałam .... więcej siedziałam i dumałam

w sumie to dopiero 16 luty
Nowa12 20:52, 16 lut 2019

Ja po Twoich zdjęciach derenia sprawdzałam dzisiaj mojego i powiem ci że takich kuleczek jak u Ciebie to on nie ma .
Jeżeli możesz to zerknij na mój wątek, wrzuciłam jego zdjęcie.