Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

makadamia 09:20, 11 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Nie wiem czy one tam się w ogóle sprawdzą, czy kocimiętka vel bodziszek ich nie zje. Ale zobaczę, najwyżej betonowe położę
A ja tak specjalnie je przytuliłam i nawet myślałam czy tych na nóżkach nie ściaśnić

Mogą być albo przytulone, albo ściśnięte byle konsekwentnie

Kocimiętka pewnie zje te kule
Margerytka40 09:25, 11 mar 2019

makadamia napisał(a)

No niekoniecznie.
W środku placyku można zrobić to okrągłe ciurkadełko

(ja też się piszę na wycieczkę do Ciebie)

Muszę to przemyśleć, ciurkadełko nie Twoje odwiedziny. Wpadaj kiedy chcesz tylko jeszcze troszeczkę czasu mi zostaw na zrobienie tego i owego. W obecnej chwili chyba bym się okopała
Margerytka40 09:27, 11 mar 2019

mrokasia napisał(a)

Jak dojdzie do wprowadzenia w życie to ja, pamiętasz?, przyjeżdżam na wizję lokalną .

Zapraszam oczywiście, weź Asię po drodze
makadamia 09:28, 11 mar 2019

Eee, Zana też się krygowała, że takie ruiny u niej. Tak się zapatrzyłam na różne śliczności, że wykopów nie zauważyłam

To reguła jest, że właściciel widzi, co jeszcze do zrobienia, a gość, co już zrobione
Margerytka40 09:29, 11 mar 2019

makadamia napisał(a)

Mogą być albo przytulone, albo ściśnięte byle konsekwentnie

Kocimiętka pewnie zje te kule

Boszsz, żebym tylko nie latała z tymi buksami jak gooopia
Margerytka40 09:32, 11 mar 2019

makadamia napisał(a)
Eee, Zana też się krygowała, że takie ruiny u niej. Tak się zapatrzyłam na różne śliczności, że wykopów nie zauważyłam

To reguła jest, że właściciel widzi, co jeszcze do zrobienia, a gość, co już zrobione

No podobno tak się to widzi. Po reakcji mojej mamy w zeszłym roku to już boję się by ktoś to oglądał w tym stanie
Margerytka40 09:43, 11 mar 2019

Jeśli na placyku to może takiecoś by pasowało?
inka74 09:54, 11 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
Co myślicie na to?

Nie wiem co tam z tyłu wsadzić przy hortce. Miały być bergenie ale nie wiem. Tam już cieniście dość.
Te kulki buksowe mogę tak porozmieszczać?
Asia - a ty specjalnie chcesz sobie widok z okna zasłonić tym drzewem? Muszę wieczorem wrócić do początków planów...
I jak tam cienieście to kocimiętka nie będzie się dobrze czuła. Ona słońce kocha. Będzie się pokładać i słabiej może kwitnąć, nawet niska zje buksy.
eVka 09:59, 11 mar 2019

A mi się mega podoba rabata przed oknem, baaardzo. A co widzisz z tego okna?
Margerytka40 10:08, 11 mar 2019

inka74 napisał(a)
Asia - a ty specjalnie chcesz sobie widok z okna zasłonić tym drzewem? Muszę wieczorem wrócić do początków planów...
I jak tam cienieście to kocimiętka nie będzie się dobrze czuła. Ona słońce kocha. Będzie się pokładać i słabiej może kwitnąć, nawet niska zje buksy.

To okno bez znaczenia, to od werandy, ganku zwał jak zwał. Też wydaje mi się, że buksy w kocimiętce będą skazane na łysienie i grzyba dlatego też raczej bodziszki tam będą, Rozanne. Posadzę je w znacznej odległości od kulek. Zresztą pędy bodziszków można delikatnie podcinać bez uszczerbku dla ich pokroju, przetestowałam w innym miejscu. Cień jest tylko w zagłębieniu między domem a werandą no i kiedyś pod magnolką będzie. Tam gdzie kocimiętka lub bodziszki jest dość widno.