Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 10:11, 11 mar 2019

effka napisał(a)
A mi się mega podoba rabata przed oknem, baaardzo. A co widzisz z tego okna?

To takie okno przez które właściwie się nie patrzy, tylko wchodząc i wychodząc do domu i to też nie ma potrzeby.
inka74 10:22, 11 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

To okno bez znaczenia, to od werandy, ganku zwał jak zwał. Też wydaje mi się, że buksy w kocimiętce będą skazane na łysienie i grzyba dlatego też raczej bodziszki tam będą, Rozanne. Posadzę je w znacznej odległości od kulek. Zresztą pędy bodziszków można delikatnie podcinać bez uszczerbku dla ich pokroju, przetestowałam w innym miejscu. Cień jest tylko w zagłębieniu między domem a werandą no i kiedyś pod magnolką będzie. Tam gdzie kocimiętka lub bodziszki jest dość widno.
,OK. Projekt zacny, podoba mi się. Może bym magnolię odrobię w prawo machnęła coby rynnę bardziej zasłonić, a okno tylko w połowie a tam od wejścia jeszcze jakiś jeden element krzaczasty kwitnący latem lub trawiasty dała coby nie było tylko jednego solitera na dużej rabacie i reszta niska. Może druga hortka? Magnolia ładna jest ale krótko kwitnie. Potem to tylko zielony krzak.
sylwia_slomc... 10:24, 11 mar 2019

Fajnie wyszło dobrze pamietam, ze to drzewo to sumak rośnie czy to nie u Ciebie?
Margerytka40 10:42, 11 mar 2019

inka74 napisał(a)
,OK. Projekt zacny, podoba mi się. Może bym magnolię odrobię w prawo machnęła coby rynnę bardziej zasłonić, a okno tylko w połowie a tam od wejścia jeszcze jakiś jeden element krzaczasty kwitnący latem lub trawiasty dała coby nie było tylko jednego solitera na dużej rabacie i reszta niska. Może druga hortka? Magnolia ładna jest ale krótko kwitnie. Potem to tylko zielony krzak.

Muszę zobaczyć jakby się to mieściło
Margerytka40 10:47, 11 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie wyszło dobrze pamietam, ze to drzewo to sumak rośnie czy to nie u Ciebie?

Dobrze pamiętasz, sumaka jednak już tam nie ma bo nie wiedzieć czemu zaczął podsychać i zdecydowaliśmy się usunąć. Co prawda z mieszanymi uczuciami bo wiadomo sumak =odrosty ale jednak był już duży, ładny a teraz będzie magnolia - patyczek i znów trzeba czekać
makadamia 10:56, 11 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
Jeśli na placyku to może takiecoś by pasowało?

by pasowało

Tylko jeszcze te wielkości powymierzaj dokładnie, ten placyk może trochę mniejszy by się dał ozrobić
Margerytka40 10:59, 11 mar 2019

Miałam dziś kopać na tej rabacie, mieszać z korą, mączką i obornikiem a tu taka pogoda, znów się wszystko odwleka.. nie lubię
Margerytka40 11:03, 11 mar 2019

makadamia napisał(a)

by pasowało

Tylko jeszcze te wielkości powymierzaj dokładnie, ten placyk może trochę mniejszy by się dał ozrobić

Mniejszy to się zawsze da. Kurcze pasowało by mi coś takiego, nie skomplikowane i nie aż tak kosztowne, i łatwo mogę się postarać o taki krąg np. granitowy. Mam po rodzinie kamieniarzy
eVka 11:31, 11 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

To takie okno przez które właściwie się nie patrzy, tylko wchodząc i wychodząc do domu i to też nie ma potrzeby.

A no to pewnie, przynajmniej będzie można na drzewko popatrzeć.
Magleska 18:47, 11 mar 2019

Asiu fajny ten planik z magnolią ….
u mnie też pogoda okropna ...ciekawe jaka ta noc będzie ….

chciałabym zamówić na czwartek słońce ….hmmm ,tylko kto może mi taką zachciankę spełnić

a ...fajny pomysł ciurkadełkowy