Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AnnaCh 19:07, 11 mar 2019

Fajny plan Asia, bardzo mi się podoba Kulki buksowe na nóżkach będziesz sama robić, czy masz zamiar takie kupować?
U mnie też z planów ogródkowania od 3 dni nici, leje i wieje, pada śniegodeszcz, ogólnie to okropnie jest. Jak dziś w nocy będzie tak wiało znowu, to się chyba wykończę, nie mogę tak spać.
Margerytka40 19:13, 11 mar 2019

effka napisał(a)

A no to pewnie, przynajmniej będzie można na drzewko popatrzeć.

Margerytka40 19:23, 11 mar 2019

Magleska napisał(a)
Asiu fajny ten planik z magnolią ….
u mnie też pogoda okropna ...ciekawe jaka ta noc będzie ….

chciałabym zamówić na czwartek słońce ….hmmm ,tylko kto może mi taką zachciankę spełnić

a ...fajny pomysł ciurkadełkowy

No to będziemy obie zaklinać pogodę bo też w czwartek by mi się przydała
Pomysł z ciurkadełkiem to na wypadek gdyby plan ścianki wodnej nie wypalił bo trochę zaczyna nas to przerastać wykonawczo a i finansowo nie wygląda to różowo. Gdyby tak zostało, że w tym okrągłym placyku przed altaną było zapinowane ciurkadełko to na razie w miejscu na ściankę stanęła by ławeczka. Zawsze można by było tę ściankę postawić, kiedyś
Gruszka_na_w... 19:34, 11 mar 2019

Bardzo zgrabny ten plan na rabatę podokienną. Podziwiam konsekwencje w minimalizowaniu ilości gatunków.Miałam pisać o negatywnym wpływie kocimiętki na bukszpany, ale doczytałam, że zamienisz ją na bodziszki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 19:35, 11 mar 2019

AnnaCh napisał(a)
Fajny plan Asia, bardzo mi się podoba Kulki buksowe na nóżkach będziesz sama robić, czy masz zamiar takie kupować?
U mnie też z planów ogródkowania od 3 dni nici, leje i wieje, pada śniegodeszcz, ogólnie to okropnie jest. Jak dziś w nocy będzie tak wiało znowu, to się chyba wykończę, nie mogę tak spać.

Buksy robiłam sama, zobacz. Byłam zmuszona bo przez to, że moje psy bezczelnie mi je dołem obsikiwały nie wyglądały kulkowo a bardziej jak maczugi. Nie są idealne ale cięciem jeszcze można je poprawić myślę. Bardzo mnie ta pogoda dołuje, niby nic dziwnego i można się było spodziewać, że nie tak już na stałe będzie pięknie. Tak już się napaliłam na prace nad nowymi rabatami, trudni mi na doopie usiedzieć
Margerytka40 19:42, 11 mar 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bardzo zgrabny ten plan na rabatę podokienną. Podziwiam konsekwencje w minimalizowaniu ilości gatunków.Miałam pisać o negatywnym wpływie kocimiętki na bukszpany, ale doczytałam, że zamienisz ją na bodziszki.

To chyba dlatego ta konsekwencja, że po tym ci już udało mi się zrobić widzę, że mi to bardzo pasuje, podoba mi się i dobrze się czuję z takim sposobem nasadzeń. Tam gdzie przesadziłam z mieszaniem gatunków, mocno mi zgrzyta
mrokasia 20:21, 11 mar 2019

Pomysł ciurkadełka na środku placyku i ławeczki bardzo mi się podoba. Nawet nie wiem czy nie bardziej niż ścianka wodna . Zresztą Ty masz chyba tyle miejsca, że mogłabyś mieć jedno i drugie...kiedyś tam oczywiście .
Margerytka40 20:38, 11 mar 2019

mrokasia napisał(a)
Pomysł ciurkadełka na środku placyku i ławeczki bardzo mi się podoba. Nawet nie wiem czy nie bardziej niż ścianka wodna . Zresztą Ty masz chyba tyle miejsca, że mogłabyś mieć jedno i drugie...kiedyś tam oczywiście .

O i fajnie, że tak myślisz bo ja baruję się czy to dobry pomysł. Lepszego na razie nie mam
makadamia 20:42, 11 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Mniejszy to się zawsze da. Kurcze pasowało by mi coś takiego, nie skomplikowane i nie aż tak kosztowne, i łatwo mogę się postarać o taki krąg np. granitowy. Mam po rodzinie kamieniarzy

Czyli postanowione
Margerytka40 21:42, 11 mar 2019

No jeśli uważacie, że ma to sens