Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 14:57, 13 mar 2019

Szukam inspiracji na nawierzchnię placyku z ciurkadełkiem ale nic ciekawego co by przemówiło do mnie nie znalazłam. Jedynie takie 1,2, 3,4,
Chyba nic z tego mi nie pasuje do końca.
Anda 15:10, 13 mar 2019

Przejrzyj moje piny, moze cos Ci podpasuje

https://www.pinterest.de/ewa1887/ideen-rund-ums-haus/

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 15:33, 13 mar 2019

Anda napisał(a)
Przejrzyj moje piny, moze cos Ci podpasuje

https://www.pinterest.de/ewa1887/ideen-rund-ums-haus/

Wieczorkiem przejrzę dokładnie, teraz tak po łebku. Kurcze nie chciałabym żeby wyglądało to tak bardzo kamienie, żwir odpada bo bliziutko mam orzecha włoskiego i wizja jego liści w tym żwirze... brrr.
AnkaK 16:43, 13 mar 2019

A masz pod nią jakieś szczególnie "suche" stanowisko przygotowane (jeśli na glinie może być sucho ) ? Gdzieś czytałam, chyba u Madżenki, że u niej wygląda super, a dosięgają ją zraszacze od trawnika. Wszędzie piszą, że ona sucholubna. Moja rośnie na piachu, a wygląda bardzo źle po zimie - kupa siana. Obok rośnie sesleria sadleriana i piękna jest, a ta straszy. Zastanawiam się odnośnie dobrego dla niej stanowiska.
Margerytka40 17:12, 13 mar 2019

Wsadzona jest w to co było, kiedyś był tam warzywnik więc ziemia trochę lepsza. Sucho to na pewno nie mają, latem też ciągle lałam tam wodę bo hortki mam praktycznie między kępkami tej seslerii. Z półtora tygodnia temu ją ścięłam ale nie wyglądała jakoś strasznie. Zielonego miała sporo.
Pszczelarnia 17:20, 13 mar 2019

Podzielam fascynację magnoliami - są boskie.

Jak będziesz miała chwilkę, to ja o instrukcję tego koła młyńskiego poproszę. Utknęłam na czymś - jakaś pompka potrzebna tak?
Margerytka40 17:40, 13 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Podzielam fascynację magnoliami - są boskie.

Jak będziesz miała chwilkę, to ja o instrukcję tego koła młyńskiego poproszę. Utknęłam na czymś - jakaś pompka potrzebna tak?

Pompka tak, musi być. Postaram się zrobić rysunki jak to chcemy zrobić, może ktoś jeszcze coś podpowie
eVka 19:09, 13 mar 2019

Jakie magnolie kupiłaś? Ja dzisiaj piękność jasnoróżową nabyłam, wielopniową.
anna_t 19:29, 13 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
Po dyskusjach z M decyzja zapadła, będzie kamienne ciurkadełko . Mamy już wiedzę jak to mniej więcej zrobić. Teraz tylko mus czekać aż przyjdzie kolej na jego realizację a to jeszcze potrwa bo inne prace też czekają. Ech, chciałabym mieć jakąś czarodziejską różdżkę i za jej mocą zrobić "pstryk" i wszystko gotowe
Asia myślę że ominęła by Cię najlepsza zabawa
Zobaczysz że my ogrodniczki jeszcze będziemy tęsknić za sadzeniem i jak będzie już ogród gotowy to i tak coś będziemy wymyślać
Margerytka40 08:48, 14 mar 2019

effka napisał(a)
Jakie magnolie kupiłaś? Ja dzisiaj piękność jasnoróżową nabyłam, wielopniową.

Do kącika magnoliowego dwie Lennei Alba a na posumakowej będzie Alba Superba. Byłam, widziałam. Piękny okaz kupiłaś, moje nie są tak rozkrzewione ale są spore ok 1.80. Z czasem same zrobią się wielopniowe