Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

inka74 23:44, 11 mar 2019

Ciurkadełko bardzo fajna inspiracja. Pasowałowałoby do ciebie.
Jak masz kamieniarzy w rodzinie to drogo nie wyjdzie. Ścianka to koszt od 1000 zł do kilku tysięcy. Samemu można wymurować ale trzeba się znać.
Margerytka40 09:51, 12 mar 2019

inka74 napisał(a)
Ciurkadełko bardzo fajna inspiracja. Pasowałowałoby do ciebie.
Jak masz kamieniarzy w rodzinie to drogo nie wyjdzie. Ścianka to koszt od 1000 zł do kilku tysięcy. Samemu można wymurować ale trzeba się znać.

Na tę chwilę bardziej finansowo podoba mi się wizja ciurkadełka. Tak myślę jak duży miałby być ten krąg kamienny. Zakładam, że placyk miałby średnicę 3,5 do 4 m. Chciałabym możliwie duży, nie jakiś minimalny.
Pszczelarnia 11:36, 12 mar 2019

Pasowałoby, jak zrobisz, to przyjadę i zabiorę Ci.

Magnolie szybko rosną.
Margerytka40 17:05, 12 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Pasowałoby, jak zrobisz, to przyjadę i zabiorę Ci.

Magnolie szybko rosną.

Dziś dotarły też dwie magnolie do zakątka z nimi, niech rosną jak najszybciej. Chyba już po remoncie będę musiała zorganizować jakieś spotkanie w szerszym gronie
Margerytka40 09:01, 13 mar 2019

Po dyskusjach z M decyzja zapadła, będzie kamienne ciurkadełko . Mamy już wiedzę jak to mniej więcej zrobić. Teraz tylko mus czekać aż przyjdzie kolej na jego realizację a to jeszcze potrwa bo inne prace też czekają. Ech, chciałabym mieć jakąś czarodziejską różdżkę i za jej mocą zrobić "pstryk" i wszystko gotowe
AnkaK 09:51, 13 mar 2019

Cześć Asiu! Podglądam regularnie Twoje działania i w wątku i w rzeczywistości czasem. Idziesz jak burza! Zdjęcia, moim zdaniem, nie oddają i nakładu pracy, który poczyniłaś, ani areału.
Rozumiem, że magnolia zostaje na swoim miejscu, a nawet będzie ich więcej? Macham!
Margerytka40 10:07, 13 mar 2019

O i Ania się obudziła
Tak, magnolia dostanie towarzyszki, wydaje mi się, że całkiem fajnie może to wyjść. Nie mam sumienia jej ruszać. A co u Ciebie tak cicho? Pokazuj co tam zdziałałaś bo nie wierzę, że siedziałaś na czterech literach
AnkaK 11:27, 13 mar 2019

Będzie ślicznie! Wiesz, że kocham magnolie (nie tylko jak kwitną),a Twoja jest wyjątkowej urody.
I mnie nuda - przesadzanie z flanki na flankę
AnkaK 11:32, 13 mar 2019

Jak już jestem - Asiu jakie masz doświadczenie z seslerią jesienną? Kojarzę, że masz w przechowalniku, ale czy dobrze?
Margerytka40 11:52, 13 mar 2019

AnkaK napisał(a)
Jak już jestem - Asiu jakie masz doświadczenie z seslerią jesienną? Kojarzę, że masz w przechowalniku, ale czy dobrze?

Dobrze kojarzysz, lubię ją bardzo i jak na razie nie zauważyłam u niej wad. Całą wielką rabatę z nią będę miała także ten, niech się zachowuje . U mnie juz ruszyła po przycięciu.
A magnolie dla mnie są ozdobą cały rok. Takie wyprowadzone na wielopniowe nawet teraz mi się podobają