Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 20:16, 20 mar 2019

effka napisał(a)

U mnie też rano przymrozek był, fajnie Ci, że masz wolne. Ja czekam do weekendu, chyba, że dzisiaj po pracy uda mi się wykop wielki pod graba zrobić.

No tak się złożyło fajnie. Dziś sporo udało się zrobić, jutro jakiś deszcz zapowiadają niestety. Ja jednak liczę, że nie będzie padać bo chcę te trzy dni maksymalnie wykorzystać.... jak wcześniej nie padnę

Magleska napisał(a)
Owocnej pracy mnie też kusi to słońce …..już dobrze się czuję

Wiem, że to szkoda siedzieć jak robota czeka ale nie rwij się tak szybko, odczekaj choć ze dwa dni. Niebezpiecznie tak od razu do ogrodu, no chyba że na spacerek
Magleska 20:22, 20 mar 2019

Asia spacerki to nie dla mnie hihi
coś podziałałas ? ….ja buksy przesadziłam
eVka 20:24, 20 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

No tak się złożyło fajnie. Dziś sporo udało się zrobić, jutro jakiś deszcz zapowiadają niestety. Ja jednak liczę, że nie będzie padać bo chcę te trzy dni maksymalnie wykorzystać.... jak wcześniej nie padnę

Wiem, że to szkoda siedzieć jak robota czeka ale nie rwij się tak szybko, odczekaj choć ze dwa dni. Niebezpiecznie tak od razu do ogrodu, no chyba że na spacerek

Wykorzystuj na maxa, ja chętnie bym wolne wzięła ale ostatnio sporo na dziecko wzięłam, bo co chwilę chora od kiedy poszła do szkoły.

Na Madzię donoszę, że już dzisiaj kopała była u w ogrodzie
eVka 20:24, 20 mar 2019

Magleska napisał(a)

Hehe pisaliśmy w podobnym czasie, nakapowałam na Ciebie
AnkaK 20:48, 20 mar 2019

U mnie rano też mrozik, ale w dzień chyba ok. Słoneczko świeci, nie pada, halny nie wieje więc dla mnie bomba! Jak się w sobotę dorwę do łopaty to chyba wieczorem padnę
Magleska 21:10, 20 mar 2019

effka napisał(a)

o Ty …......haha .....sama na siebie szybciej nakapowałam
Margerytka40 22:08, 20 mar 2019

Magleska napisał(a)

Nooo, ja już napisałam co o tym myślę , cały czas ta rabata na froncie jest na tapecie. Dziś nawiozłam tam jeszcze kompostu a na jutro kopanie z obornikiem jeszcze no i sadzenie w piątek lub sobotę. Też będę pewnie tysiąc razy buksy przestawiać, już się boję bo one spore już.
Margerytka40 22:14, 20 mar 2019

effka napisał(a)

Wykorzystuj na maxa, ja chętnie bym wolne wzięła ale ostatnio sporo na dziecko wzięłam, bo co chwilę chora od kiedy poszła do szkoły.

Na Madzię donoszę, że już dzisiaj kopała była u w ogrodzie

effka napisał(a)

Magleska napisał(a)

o Ty …......haha .....sama na siebie szybciej nakapowałam

Nic się tu nie ukryje
Margerytka40 22:18, 20 mar 2019

AnkaK napisał(a)
U mnie rano też mrozik, ale w dzień chyba ok. Słoneczko świeci, nie pada, halny nie wieje więc dla mnie bomba! Jak się w sobotę dorwę do łopaty to chyba wieczorem padnę

Tak, w dzień było w miarę. Ja kopałam do zmroku i nawet mówiłam do M żeby mi tam przenośną lampę przeciągnął ale jak zaczął kółka na czole pokazywać to zwinęłam się w końcu do domu
Margerytka40 08:43, 21 mar 2019

Znacie może dobry sposób by w miarę sprawnie z grubej kory zrobić drobną? Ha, ha... wiem, co za pytanie. Mam sporo grubej kory ale nie podoba mi się ona na rabatach. Miałam z zeszłego roku 7 ton takiej mieszanej, przesiałam drobną i została mi ta gruba. Może po trochu w worki jutowe kłaść i młotkiem je traktować?