Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AnkaK 21:23, 21 mar 2019

Mnie pasuje tam żółty. Właśnie fajnie z elewacją się z grą.
Asiu, ja mam rozdrabniarkę jak coś. Myślę, że z taką suchą korą dałaby radę. Ja grubą sypę na tyły rabat i najwyżej przesypuje z wierzchu kapinką drobnej. Może to jest jakieś wyjście?
AnkaK 21:24, 21 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
Czy zamiast hakone Albostriata mogę posadzić tu Aureola? Czy za dużo tego żółtego będzie zważywszy na kolor ścian?

Albostriata przydałaby mi się w innym miejscu a z Aureolą nie mam co zrobić

Ślicznie będzie!
Margerytka40 21:42, 21 mar 2019

AnkaK napisał(a)
Mnie pasuje tam żółty. Właśnie fajnie z elewacją się z grą.
Asiu, ja mam rozdrabniarkę jak coś. Myślę, że z taką suchą korą dałaby radę. Ja grubą sypę na tyły rabat i najwyżej przesypuje z wierzchu kapinką drobnej. Może to jest jakieś wyjście?

Nawet myślałam żeby przykryć tę grubą korę drobniejszą. Co do rozdrabniarki to ja boję się pożyczać takie sprzęty, trichę głupio jakby coś się popsuło
No to posadzę jutro Aureolę, raz kozie śmierć

AnkaK napisał(a)

Ślicznie będzie!

Na razie to tak sobie, magnolię mam w postaci metrowego patyczka, pewnie jej zza buksów nie będzie widać. Zła jestem na siebie bo kupiłam ją w tamtym roku a teraz znalazłam tę samą odmianę dwa razy większą i niewiele drożej. Nic, przyjdzie poczekać aż ta urośnie
Gruszka_na_w... 22:26, 21 mar 2019

Makusia napisał(a)
Czysto hipotetycznie: a gdybyś przez rozdrabniarkę przepuściła?

Bardzo dobry pomysł!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 10:17, 22 mar 2019

Pierwszy etap - najgorszy

Anda 10:39, 22 mar 2019

No niezle, ale w nowym miejscu super

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 11:41, 22 mar 2019

No i jak?

Margerytka40 11:59, 22 mar 2019

Anda napisał(a)
No niezle, ale w nowym miejscu super

Mam wrażenie, że nowe miejsce będzie jej służyć, oby tylko przeżyła przeprowadzkę
Kawa 12:04, 22 mar 2019

super
tu magnolia - już bym chciała żeby była większa
a z tyłu pod oknem przypomnij plizz ... bom zapomniałam
Margerytka40 12:06, 22 mar 2019

Kawa napisał(a)
super
tu magnolia - już bym chciała żeby była większa
a z tyłu pod oknem przypomnij plizz ... bom zapomniałam

Też bym chciałaa pod oknem hortensja kosmata.