Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

mrokasia 12:27, 22 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Na razie to tak sobie, magnolię mam w postaci metrowego patyczka, pewnie jej zza buksów nie będzie widać. Zła jestem na siebie bo kupiłam ją w tamtym roku a teraz znalazłam tę samą odmianę dwa razy większą i niewiele drożej. Nic, przyjdzie poczekać aż ta urośnie

Wiesz co... gdybym była na Twoim miejscu (ale ja niecierpliwa jestem) to bym kupiła tę większą... zanim ta co masz urośnie to chwile potrwa, a jak jej nie będzie widać zza buksów ... a to taka rabata frontowa/wejściowa, taka bardziej reprezentacyjna...
A tę co masz posadziłabym w magnoliowym zakątku...
Nie bij
Zakrecona 13:11, 22 mar 2019

Asia bardzo ładnie z kulkami, a magnolia urośnie nim się obejrzymy
Kawa 13:48, 22 mar 2019

tak mi sie wydawało że suche kwiatostany hortki ale nie wiedziałam jakiej

super
bedzie a magnolia szybko urośnie
Margerytka40 13:54, 22 mar 2019

mrokasia napisał(a)

Wiesz co... gdybym była na Twoim miejscu (ale ja niecierpliwa jestem) to bym kupiła tę większą... zanim ta co masz urośnie to chwile potrwa, a jak jej nie będzie widać zza buksów ... a to taka rabata frontowa/wejściowa, taka bardziej reprezentacyjna...
A tę co masz posadziłabym w magnoliowym zakątku...
Nie bij

Pewnie bym już to zrobiła ale mój patyczek ma pąki kwiatowe a te większe, dowiadywałam się nie będą w tym roku kwitły i poza wysokością większą to też patyki. A tam, poczekam. Po tym jak przygotowałam dla niej miejsce liczę na szybki przyrost , choć jeśli spotkam naprawdę dużą i rozrośniętą to kto wie
Margerytka40 13:55, 22 mar 2019

Magda, Kamila

I tak mi mówcie. Magnolia ma rosnąć szybko i już
Margerytka40 14:00, 22 mar 2019

W zasadzie skończyłam. Hakonki i bodziszki wsadzone, zabrakło mi 4 szt. hakonek a nie chciałam dzielić tych co mam bo i tak nie są wielkie, muszę dokupić. Tylko przy hortce jeszcze nic nie posadzone bo jeszcze się namyślam
mrokasia 14:17, 22 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Pewnie bym już to zrobiła ale mój patyczek ma pąki kwiatowe a te większe, dowiadywałam się nie będą w tym roku kwitły i poza wysokością większą to też patyki. A tam, poczekam. Po tym jak przygotowałam dla niej miejsce liczę na szybki przyrost , choć jeśli spotkam naprawdę dużą i rozrośniętą to kto wie

Aaaa, skoro ta ma kwitnąć to już nic nie mówię .
Swoją drogą to ja Cię podziwiam, jak Ty te hakonki sadziłaś? U mnie suche kompletnie, dopiero puszczają jakieś kiełki, jak obetnę suche to ich wcale nie widać...
mikina34 14:57, 22 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
No i jak?

Przecudnej urody brokuły
Asia wybacz, tak mi się skojarzyło
Margerytka40 15:46, 22 mar 2019

mrokasia napisał(a)

Aaaa, skoro ta ma kwitnąć to już nic nie mówię .
Swoją drogą to ja Cię podziwiam, jak Ty te hakonki sadziłaś? U mnie suche kompletnie, dopiero puszczają jakieś kiełki, jak obetnę suche to ich wcale nie widać...

No weź, no jak. Poustawiałam puste doniczki w miejscach gdzie mają być i w te miejsca wsadzałam. Trochę już kiełki widać
Margerytka40 15:47, 22 mar 2019

mikina34 napisał(a)

Przecudnej urody brokuły
Asia wybacz, tak mi się skojarzyło

Masz rację, wyglądają jak brokuły