Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 18:58, 21 mar 2019

anbu napisał(a)

Oby tylko przez miesiąc

Margerytka40 19:01, 21 mar 2019

Magleska napisał(a)
a masz wertykulator ? ja mam taki elektryczny i np. mocno zbitą ziemię nim rozdrabniałam przed mieszaniem - wiesz ,takie wielkie bryły po przekopaniu ...nie wiem jak z korą ,ale można by spróbować

Wertykulator mam w planach zakupowych na ten rok, może faktycznie to jest myśl
Margerytka40 19:07, 21 mar 2019

Plan dwudniowy wykonany, rabata przygotowana. Przekopana z dobrociami. Plan na dzień trzeci - jutrzejszy przesadzenie hortki, bukszpanów, wsadzenie magnolii, bylin i traw. Uff, naaareszcie. Jak tylko się uporam biorę się W KOŃCU za różankę. Poza tym, że ledwo żyję jestem heppy
makadamia 19:13, 21 mar 2019

Makusia napisał(a)
Czysto hipotetycznie: a gdybyś przez rozdrabniarkę przepuściła?

Ja próbowałam z niezłym skutkiem.
Nie jest idealnie, ale i tak lepiej niż było
Margerytka40 19:17, 21 mar 2019

makadamia napisał(a)

Ja próbowałam z niezłym skutkiem.
Nie jest idealnie, ale i tak lepiej niż było

No, to już coś.
Potraktuję tę korę rozdrabniarką, poprawię wertykulatorem a na koniec dobije młotkiem
Rumianka 19:28, 21 mar 2019

Po zakupie drewna w minionym sezonie, po cięciu i porąbaniu, została mi sterta kory, którą przepuściłam przez rozdrabniarkę do gałęzi...Szło jak burza, ale warunek...kora musi być sucha, aż trzeszcząca... Stępił się nóż w rozdrabniarce, ale spełniła swoje zadanie...
Margerytka40 19:35, 21 mar 2019

Rumianka napisał(a)
Po zakupie drewna w minionym sezonie, po cięciu i porąbaniu, została mi sterta kory, którą przepuściłam przez rozdrabniarkę do gałęzi...Szło jak burza, ale warunek...kora musi być sucha, aż trzeszcząca... Stępił się nóż w rozdrabniarce, ale spełniła swoje zadanie...

O, cenna informacja, moja w środku sterty mokra teraz. Muszę chyba ją porozgarniać to wyschnie. Dzięki
Margerytka40 19:50, 21 mar 2019

Czy zamiast hakone Albostriata mogę posadzić tu Aureola? Czy za dużo tego żółtego będzie zważywszy na kolor ścian?

Albostriata przydałaby mi się w innym miejscu a z Aureolą nie mam co zrobić
Magleska 20:01, 21 mar 2019

ja akurat lubię żółty w ogrodzie ,więc według mnie ta Aureola wyglądałaby fajnie ...ale wiesz ,że ze mnie żaden znawca

jutro czeka Cię najfajniejszy dzień sadzenie

ja też dziś jestem happy pomimo ,że plecy bolą
Margerytka40 20:19, 21 mar 2019

Magleska napisał(a)
ja akurat lubię żółty w ogrodzie ,więc według mnie ta Aureola wyglądałaby fajnie ...ale wiesz ,że ze mnie żaden znawca

jutro czeka Cię najfajniejszy dzień sadzenie

ja też dziś jestem happy pomimo ,że plecy bolą

Po drugiej stronie chodnika mam carexy Gold Band, one też żółto zielone są. Chyba spróbuję z tą Aureolą, najwyżej zamienię
Nareszcie sadzenie choć jak pomyślę o przesadzaniu hortki i buksów to już mniej się cieszę