Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 16:10, 14 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Spytaj Małą Mi Ona ma ciurkadełko z kamienia to cos podpowie może

Zapytam, mam jeszcze sporo czasu do realizacji, coś tam może jeszcze wymyślimy. Z grubsza wiem co i jak, jedynie właściwy dobór pomki to jakaś niewiadoma.
Margerytka40 12:25, 15 mar 2019

Pogoda dalej pod psem, pada dziś u mnie. Wyszłam tylko wsadzić magnolię - jedną na razie bo druga musi poczekać na miejsce a muszę tam jeszcze co nieco wysadzić, znajomy tetris ogrodowy, co?. Drugą magnolię na razie zadołowałam w przechowalniku. Czekamy na lepszą pogodę
Magleska 12:32, 15 mar 2019

Asia podobno Niedziela ma być do 18 stopni ....coś marzec nie rozpieszcza pogodą

u mnie też pada i zimno -jak dla mnie ,to dobrze ,bo i tak nie mogę wychodzić

hmmm......tetris ogrodowy ,to u mnie zaczyna być tradycją hihi
Margerytka40 12:40, 15 mar 2019

Magleska napisał(a)
Asia podobno Niedziela ma być do 18 stopni ....coś marzec nie rozpieszcza pogodą

u mnie też pada i zimno -jak dla mnie ,to dobrze ,bo i tak nie mogę wychodzić

hmmm......tetris ogrodowy ,to u mnie zaczyna być tradycją hihi

Z niedzieli niestety się nie cieszę bo i tak nie skorzystam z tej zapowiadanej temperatury, jak na złość pracuję
eVka 17:43, 15 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Z niedzieli niestety się nie cieszę bo i tak nie skorzystam z tej zapowiadanej temperatury, jak na złość pracuję

Kurczę, ja też bo sama sobie gości zaprosiłam na otwarcie sezonu ogrodowego... grill i te sprawy. Mogłabym trawnik w końcu zwertykulować...
Bogdzia 19:02, 15 mar 2019

Asia fajny pomysł z ciurkadełkiem , ładnie bedzie.Pogoda byle jaka , nic zrobic nie można i znów ma wiac mocny wiatr.
Margerytka40 20:52, 15 mar 2019

effka napisał(a)

Kurczę, ja też bo sama sobie gości zaprosiłam na otwarcie sezonu ogrodowego... grill i te sprawy. Mogłabym trawnik w końcu zwertykulować...

Ni i dobrze, trawnik nie zając a z ludźmi trzeba się spotykać. Rozumiem Cię bo sama też tak mam, że zamiast gdzieś wyjść, pojechać dajmy na to w sobotę czy jakiś wolny dzień ja wybieram pracę w ogrodzie. To nie jest normalne , postanowiłam to zmienić
Margerytka40 21:00, 15 mar 2019

Bogdzia napisał(a)
Asia fajny pomysł z ciurkadełkiem , ładnie bedzie.Pogoda byle jaka , nic zrobic nie można i znów ma wiac mocny wiatr.

Od tych wiatrów to już oszaleć można, mnie zimno nie tak straszne jak wiatr właśnie a już jedno z drugim tak jak ostatnio.... brrr, wyjść z domu się nie chce. O co chciałaś mnie zapytać?
Mam nadzieję, że to ostateczny pomysł na wodę w ogrodzie,nie mogłam się przekonać długo do innego pomysłu niż ścianka ale ten jednak wydaje mi się fajny i co najważniejsze łatwiejszy do wykonania
AnkaK 21:21, 15 mar 2019

Ja działam, ale wolę zimno niż upały. Mam wrażenie, że po obecnych wichurach nagle znowu lato się od razu zrobi. A wtedy to już planuję leżing Pomysł na źródełko super tylko tak myślę czy ono na Twoim areale nie zginie? Taka moja pierwsza myśl, mam nadzieję, że wiesz, że z dobrego serca wiem, że ze ścianką więcej roboty (i kasy). Moja z OSB stoi 3 rok...
Margerytka40 21:46, 15 mar 2019

Aniu

Też miałam takie obawy, bo wielki bądź co bądź ogród a tu takie mało rzucające się ciurkadałko ale pomierzyłam na oko co i jak i wydaje mi się, że nie wyjdzie najgorzej. Te kręgi chcę możliwie największe, ok 80cm średnicy nawet nie wiem czy nie za duże. Placyk też w tym miejscu fajnie podkreśla to miejsce a z dodatkowymi magnoliami robi się tam jakby wydzielona strefa. No cóż,ściankę zawsze jeszcze będę mogła postawić jakby ten pomysł okazał się nie trafiony