Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 13:29, 16 mar 2019

GorAna napisał(a)
Asiu, ale tutaj u Ciebie się dzieje!
Pracowita pszczółka z Ciebie
Za dwa lata będziesz tylko dopieszczać i się cieszyć z efektów planowania, kopania, przesadzania, wywożenia, dowożenia.....
Pozdrawiam

Chciałabym za te dwa lata, nie takie to proste ale motywacja jest bo miejsca, które już udało się jakoś tam "wyremontować" zaczynają mi się podobać i to jest to o co mi chodziło
AnkaK 20:03, 16 mar 2019

No, że też nie pomyślałam. Najciemniej pod latarnią przecież. Tak się zatrawkowałam, że mi kwiatków teraz brakuje i dumam co dosadzic
Margerytka40 21:18, 16 mar 2019

No tak, coś kwitnącego to zawsze ciekawiej. Naparstnice fajne, szkoda tylko, że dwuletnie i sieją się gdzie chcą. Dobrze, że z siewkami nie ma kłopotu bo łatwo je za młodu przenieść w wybrane miejsce.
paniprzyroda 22:52, 16 mar 2019

To będzie ciurkadełko w rozmiarze XXXL Fajny pomysł, ja swojego ema nie mogę do niego przekonać, nawet najmniejszego. Uparł się na małe oczko i już ( w przyszłości)
Mariposa 07:28, 17 mar 2019

Asiu, róże zadołowałaś czy w doniczki sadziłaś? Pytam na wszelki wypadek, gdybym od razu nie mogła posadzić.
Margerytka40 09:12, 17 mar 2019

paniprzyroda napisał(a)
To będzie ciurkadełko w rozmiarze XXXL Fajny pomysł, ja swojego ema nie mogę do niego przekonać, nawet najmniejszego. Uparł się na małe oczko i już ( w przyszłości)

Zawsze to coś, lepsze małe niż wcale, od zawsze wiedziałam, że jakiś element wodny mieć muszę

Mariposa napisał(a)
Asiu, róże zadołowałaś czy w doniczki sadziłaś? Pytam na wszelki wypadek, gdybym od razu nie mogła posadzić.

Sadziłam do donic bo u mnie jeszcze sporo czasu zejdzie do przygotowania im miejsca, a co się donic naszukałam odpowiednich, przekopałam cały doniczkowy magazyn w komórce
AnkaK 18:37, 18 mar 2019

Działałaś coś? W Łódź nie najgorzej nawet było, ale znów wieje.
Magleska 18:48, 18 mar 2019

Asia ja tez wpadłam zobaczyć czy cos Ci się udało popracować
Margerytka40 19:03, 18 mar 2019

Aniu, Madziu
Zasuwałam dziś cały dzień w ogrodzie, na koniec nos mi umarzł i kręgosłup dawał znać, że jednak go mam, obcięłam carexy(że 100sztuk),przycięłam cisy i bukszpany, przesadziłam ciemiernika (co będzie to będzie), podsypałam azalie i hortensje hemoglobiną, przycięłam choiny i na koniec stwierdzam, że narobiona jestem po pachy a roboty nie widać
Od środy mam plan dalej działać na posumakowej, może uda się już przesadzanki zacząć, oby to co mam zamiar tam posadzić, spodobało mi się już po wsadzeniu bo potrzebne mi jakieś pozytywne emocje
AnkaK 21:41, 18 mar 2019

Wstaniesz jutro? Pracowity dzień zatem. Na pewno efekty są. Małymi krokami i będzie fajnie