Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AnkaK 23:21, 29 mar 2019

Te śmiałki wyglądaja dokładnie jak sesleria więc chyba odpadają i mnie. Miałabym same jeże w morzu kory. A ile mają same Kępy bez kwiatostanów, tak pi razy oko oczywiste? Co tam działasz?
Margerytka40 20:06, 30 mar 2019

AnkaK napisał(a)
Te śmiałki wyglądaja dokładnie jak sesleria więc chyba odpadają i mnie. Miałabym same jeże w morzu kory. A ile mają same Kępy bez kwiatostanów, tak pi razy oko oczywiste? Co tam działasz?

Wysokość porównywalna z seslerią, masz rację poza okresem kwitnienia podobnie wyglądają. Jėśli miałyby być na jednej rabacie to chyba nie bardzo. U mnie będą oddalone od siebie właściwie w dwóch różnych częściach ogrodu. Razem bym ich nie łączyła.
Coś tam dłubę tu i tam, właściwie czekam na koparkę bo chcę zrobić wykop na odprowadzenie wody przed różanką. Może w następnym tygodniu będzie. Nie mogę ruszyć bez tego z rabatą różaną. Przy okazji jak już by sprzęt był to może usunęli by tę betonową wylewkę na froncie. I znów rozpierducha będzie
Margarete 19:15, 31 mar 2019

Oj czytam że jak wszyscy nie możesz nacieszyć się i nasycić robotą ogrodową
Ja mam tak samo
Piękny jest żywy odcień tej zieleni wiosennej i wcale ci się nie dziwię że się nią zachwycasz -ja też.
Asiu przypomnij mi nazwę tego ślicznego niebieskiego bodziszka którym się u ciebie zachwycałam w ubiegłym roku.
Chciałbym się za nim rozejrzeć gdy jest ale zapomniałam nazwy tej odmiany.

Margerytka40 21:48, 31 mar 2019

Margarete napisał(a)
Oj czytam że jak wszyscy nie możesz nacieszyć się i nasycić robotą ogrodową
Ja mam tak samo
Piękny jest żywy odcień tej zieleni wiosennej i wcale ci się nie dziwię że się nią zachwycasz -ja też.
Asiu przypomnij mi nazwę tego ślicznego niebieskiego bodziszka którym się u ciebie zachwycałam w ubiegłym roku.
Chciałbym się za nim rozejrzeć gdy jest ale zapomniałam nazwy tej odmiany.

W końcu mamy wiosnę, jeszcze chwila i zrobi się zupełnie zielono i ciasno jakby. Fajnie jest popracować w ogrodzie a ja nie narzekam na brak pracy. Chwilowo trochę przeraża mnie ten ogrom rzeczy do zrobienia jeszcze
Margerytka40 11:52, 03 kwi 2019

Nie mam zupełnie ostatnio czasu by zaglądać, robota mnie pochłonęła niemal w całości. Dużo się dzieje i jak tylko da się coś pokazać to zrobię to. Tymczasem wiosna się rozkręca

Margerytka40 11:57, 03 kwi 2019

I roślinki z zamówień przedsezonowych przychodzą

Magnolia już pokazuje kolor

Kawa 11:58, 03 kwi 2019

eejjjj ile zakupów co tam masz/ bergenia , carex jakiś paprocie, piwonie?
asiak 12:00, 03 kwi 2019

Niezłe zakupki poczyniłaś
Margerytka40 19:35, 03 kwi 2019

Kawa napisał(a)
eejjjj ile zakupów co tam masz/ bergenia , carex jakiś paprocie, piwonie?

Tak paprocie i czyściec, jeżówki, ciemierniki palmowe, biała bergenia, żelaźniak, złocienie, carex variegata. Trochę się uzbierało, teraz wszystko trzeba wsadzić. Trochę nie wyrabiam czasowoi jeszcze ze dwie pary rąk by się przydały
Margerytka40 19:36, 03 kwi 2019

asiak napisał(a)
Niezłe zakupki poczyniłaś

Zamawiałam jeszcze zimą, nie mam czasu jeździć po szkółkach i szukać