Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 22:10, 07 kwi 2019

AnkaK napisał(a)
Mój sąsiad całymi nocami w kominie dyymi, ale to chyba nie o takim odymianiu mowa
Moje małe to i można by owinąć włókniną, ale Twoja duża. Co na być to będzie. Szczęście, że akurat my mamy magnolie nie tylko ze względu na kwiaty. Pogody ostatnio nie przewidywalne więc może w ogóle nic nie będzie

Jak będziesz owijać to lepiej zrób tak by włóknina nie dotykała kwiatów bezpośrednio. Też mam jedną małą, tę na froncie. Chyba wbiję paliki by tworzyły coś w rodzaju stelaża i na niego włókninę naciągnę. Ta duża, trudno co będzie to będzie, choć szkoda by było bo ma w tym roku zatrzęsienie kwiatów.
Margerytka40 22:11, 07 kwi 2019

Monia81 napisał(a)

Oooo to ją mam akurat, w tamtym roku kupiłam

I co, jak wyglądała po zimie? Też leżała jak ta zwykła?
Monia81 22:16, 07 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)

I co, jak wyglądała po zimie? Też leżała jak ta zwykła?

Ja ci powiem najlepiej u mnie właśnie wyglądała po zimie zwykła bergenia i ta też nie najgorzej, nie leżała, cały czas była stojąca, trochę liści powycinałam, mam jeszcze odmianę Winterglut i ta wyglądała najgorzej po zimie, dopiero teraz się zbierać. Fotkę dzisiejszą wstawiłam dla Ciebie u siebie, jak dzisiaj wygląda
Margerytka40 22:22, 07 kwi 2019

Monia81 napisał(a)

Ja ci powiem najlepiej u mnie właśnie wyglądała po zimie zwykła bergenia i ta też nie najgorzej, nie leżała, cały czas była stojąca, trochę liści powycinałam, mam jeszcze odmianę Winterglut i ta wyglądała najgorzej po zimie, dopiero teraz się zbierać. Fotkę dzisiejszą wstawiłam dla Ciebie u siebie, jak dzisiaj wygląda

Właśnie byłam u Ciebie, wygląda na to, że one już tak mają, moje starsze kępki też lepiej wyglądały, leżały te mnożone w ubiegłym roku.
Mariposa 22:30, 07 kwi 2019

Asiu, na rabatach jeszcze niewiele, azalie, magnolia, byliny i trawy wciąż czekają, no nie miałam kiedy wsadzić A teraz zapowiadają przymrozki i nie wiem, czy sadzić. Może lepiej przeczekać?
Po świętach mam wolne, zapraszam
Margerytka40 22:33, 07 kwi 2019

Mariposa napisał(a)
Asiu, na rabatach jeszcze niewiele, azalie, magnolia, byliny i trawy wciąż czekają, no nie miałam kiedy wsadzić A teraz zapowiadają przymrozki i nie wiem, czy sadzić. Może lepiej przeczekać?
Po świętach mam wolne, zapraszam

Napisałam u Ciebie co do sadzenia. Ja też mam po świętach wolne
Margerytka40 21:18, 08 kwi 2019

Dziś kolejny pracowity dzień spędzony w ogrodzie, uwielbiam ten czas
Poprzesadzałam trochę z rabaty, gdzie ma być różanka. Cały dzień a niewiele ubyło, ogarnęłam rabatę a raczej rabacisko frontowe, zrobiłam kanciki.
I rondo zaczyna się zielenić, hakonki ruszyły. Jeszcze ze dwa tygodnie i zacznie się robić pełno

Trawnik mam okropny ale kiedyś się za niego wezmę, jeszcze nie teraz

Kalina zaczyna

Azalki japońskie, moje mikruski
Margerytka40 21:25, 08 kwi 2019

Monia81 21:27, 08 kwi 2019

Asia o jakich kolumnowych myślisz???
Wiolka5_7 21:38, 08 kwi 2019

To tak jak ja popracowałaś ja też uwielbiam tą robotę
Ty masz okropny trawnik...u mnie to same chwasty...ale tak jak ty wezmę się za niego kiedyś

Kwiatuszki sliczne,a magnolia bardzo podobna do mojej już za momencik