Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

eVka 19:09, 27 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Śmiałek wyższy jest od stipy przynajmniej ten mój, może są niższe odmiany.

Muszę pooglądać i pomyśleć. Dziękuję za chęci
Margerytka40 19:31, 27 mar 2019

effka napisał(a)

Muszę pooglądać i pomyśleć. Dziękuję za chęci

Ok
Magleska 19:31, 27 mar 2019

Asia co dzisiaj zrobiłaś ?
ja też dziś miałam wolne i przesadziłam maliny ,porzeczki i agrest ….zawsze coś do przodu z pracami ogrodowymi
Margerytka40 19:40, 27 mar 2019

Magleska napisał(a)
Asia co dzisiaj zrobiłaś ?
ja też dziś miałam wolne i przesadziłam maliny ,porzeczki i agrest ….zawsze coś do przodu z pracami ogrodowymi

Ogarnęlam praktycznie całe rondo, podsypałam hortki i tuje danica. Wzruszyłam ziemię z lekka mieszając ją ze ściółką. Chyba nie wyszedł mi żaden tulipan z botanicznych na rabacie przed garażem. Zamawiałam przez internet sporo ich. Niemożliwe żeby coś je zjadło. Może jeszcze wyjdą? Choć to chyba tylko nadzieja, one już w kwietniu powinny kwitnąć.
U mnie w nocy był regularny mróz, rano musiałam czekać aż słoneczko stopi śnieg, głupio tak kopać jak biało dokoła
MalGosia 21:40, 27 mar 2019

Asiu, ja jestem dopiero w momencie zastanawiania się od czego zacząć wiosnę w ogrodzie, a Ty już jesteś w trakcie ważnych prac - choć dziś i ja pokopałam i wiesz, lubię czuć mięśnie po pracy widełkami Ale to Ty zaraziłaś mnie wytrwałością, by zrobić to co zaplanowane
marba 19:58, 28 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Ta zieleń jest faktycznie taka.

Jeszcze fajniej będą wyglądać, gdy zakwitną całym łanem.
Ale się u Ciebie zmienia. Takie tempo, że nie nadążam. Pięknie Ci to wszystko wychodzi.
Magleska 20:13, 28 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Ogarnęlam praktycznie całe rondo, podsypałam hortki i tuje danica. Wzruszyłam ziemię z lekka mieszając ją ze ściółką. Chyba nie wyszedł mi żaden tulipan z botanicznych na rabacie przed garażem. Zamawiałam przez internet sporo ich. Niemożliwe żeby coś je zjadło. Może jeszcze wyjdą? Choć to chyba tylko nadzieja, one już w kwietniu powinny kwitnąć.
U mnie w nocy był regularny mróz, rano musiałam czekać aż słoneczko stopi śnieg, głupio tak kopać jak biało dokoła

ogarnęłaś ,a fotki nie zrobiłaś ………...moje tulipany botaniczne posadzone w doniczkach i też na razie ich nie widać …..

mróz i u mnie był przedwczoraj-było troszkę śniegu ,ale szybko stopniał na szczęście …...

a dziś już fajnie, ciepło , wiosennie -co prawda tylko rano widziałam świat ,bo po powrocie z pracy już nie miałam siły zaglądać do ogrodu

na jutro planuję wybieranie kamyczków ,tam gdzie było ognisko i wytycznie kwadratów trawnika
Margerytka40 22:29, 28 mar 2019

MalGosia napisał(a)
Asiu, ja jestem dopiero w momencie zastanawiania się od czego zacząć wiosnę w ogrodzie, a Ty już jesteś w trakcie ważnych prac - choć dziś i ja pokopałam i wiesz, lubię czuć mięśnie po pracy widełkami Ale to Ty zaraziłaś mnie wytrwałością, by zrobić to co zaplanowane

Ha, też lubię to zmęczenie choć po całym dniu takiej pracy, kładąc się spać mam obawę czy rano zwlekę się z łóżka. Ale co tam, radość z wykonanej pracy - bezcenna. Ja trochę ogarniam to co już jest, wiesz wiosenne porządki, trochę robię już w kierunku nowych, zaplanowanych rabatek. Chyba lubię takie zaplanowane wszystko choć wiadomo jak to czasem bywa z planami. Noo, strasznie mi miło zarażać w taki sposób
Margerytka40 22:32, 28 mar 2019

marba napisał(a)

Jeszcze fajniej będą wyglądać, gdy zakwitną całym łanem.
Ale się u Ciebie zmienia. Takie tempo, że nie nadążam. Pięknie Ci to wszystko wychodzi.

Dziękuję Basiu za miłe słowa, mam nadzieję, że kiedyś nie poznasz mojego ogrodu
Margerytka40 22:38, 28 mar 2019

Magleska napisał(a)

ogarnęłaś ,a fotki nie zrobiłaś ………...moje tulipany botaniczne posadzone w doniczkach i też na razie ich nie widać …..

mróz i u mnie był przedwczoraj-było troszkę śniegu ,ale szybko stopniał na szczęście …...

a dziś już fajnie, ciepło , wiosennie -co prawda tylko rano widziałam świat ,bo po powrocie z pracy już nie miałam siły zaglądać do ogrodu

na jutro planuję wybieranie kamyczków ,tam gdzie było ognisko i wytycznie kwadratów trawnika

Nie zrobiłam bo co pokazywać, trochę posprzątane i tylea poza tym do ciemnicy robiłam to i na fotki późno już było. Wkurzyłam się na te tulipany, jutro trochę odkopę by zobaczyć czy w ogóle są. Jutro ma być ładnie to znów podziałamy