Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Zana 10:41, 04 cze 2019

Asiu, a np. fotergilla? Kwitnie pięknie wczesną wiosną, lubi kwaśno a jesienią pięknie się przebarwia.
Zakrecona 10:49, 04 cze 2019

Margerytka40 napisał(a)

Dzięki
Z siatką jest teraz super, mogę grzebać na frontowej spokojnie. To strasznie ruchliwe miejsce. Przy przejeździe kolejowym wiecznie kolejki aut, mocno mnie to deprymowało

Wiem o czym mówisz, bo też mam na stałe wizję lokalną Dobrze, że cisy posadziłam od frontu
Nowa12 10:55, 04 cze 2019

Margerytka40 napisał(a)

Z jednej strony wiem, że powinnam zostawić jak jest i poczekać ale nie potrafię jak czuję, że to jeszcze nie to

Też mam takie jedno szerokie miejsce i wiem, że będę pewnie nie raz tam przesadzać rośliny. Na razie poupychałam tam co miałam a w przyszłym roku będę się zastanawiać jak to uporzadkować. Też mam problem poukładać rośliny na takiej dużej przestrzeni. Wolę zgrabniejsze rabatki .
Margerytka40 11:02, 04 cze 2019

Zana napisał(a)
Asiu, a np. fotergilla? Kwitnie pięknie wczesną wiosną, lubi kwaśno a jesienią pięknie się przebarwia.

Anulka piękne są fotergille ale czy one nie kwitły by razem z azaliami? Potrzebne mi tam coś co albo bardzo wcześnie albo po azaliach będzie kwitło. Te moje itee chyba się wpasują terminem, jesienią też mają cudne kolory.
Margerytka40 11:06, 04 cze 2019

Zakrecona napisał(a)

Wiem o czym mówisz, bo też mam na stałe wizję lokalną Dobrze, że cisy posadziłam od frontu

I dobrze zrobiłaś z tymi cisami
Margerytka40 11:11, 04 cze 2019

Nowa12 napisał(a)

Też mam takie jedno szerokie miejsce i wiem, że będę pewnie nie raz tam przesadzać rośliny. Na razie poupychałam tam co miałam a w przyszłym roku będę się zastanawiać jak to uporzadkować. Też mam problem poukładać rośliny na takiej dużej przestrzeni. Wolę zgrabniejsze rabatki .

No tak, takie duże rabaty to wyzwanie, u mnie też na pewno jeszcze roszady nieuniknione. Nie lubię tak, dostaję wtedy jakiś zespół niespokojnych răk, wszystko bym wywaliła i robiła od nowa
Zana 11:25, 04 cze 2019

Margerytka40 napisał(a)

Anulka piękne są fotergille ale czy one nie kwitły by razem z azaliami? Potrzebne mi tam coś co albo bardzo wcześnie albo po azaliach będzie kwitło. Te moje itee chyba się wpasują terminem, jesienią też mają cudne kolory.

Hmmm, czytam że kwitną w maju. A wydawało mi się, że w kwietniu albo przełom kwietnia/maja.
Margerytka40 11:40, 04 cze 2019

Zana napisał(a)

Hmmm, czytam że kwitną w maju. A wydawało mi się, że w kwietniu albo przełom kwietnia/maja.

Przełom kwietnia /maja by mi pasował
TAR 12:16, 04 cze 2019

Margerytka40 napisał(a)

Kwitna przed azaliami. One konczą azalie zaczynaja bynajmniej u mnie na połnocy. Moje rosna w suchym i wcale nie kwasnym i też ładnie kwitna. Ogolnie raczej bezproblemowe rosliny.

I też mam jedna taka rabate do ktorej bede robic juz kolejne podejscie, bo ciagle cos w niej nie gra.
A co do duzych rabat to wlasnie jest tak jak pisza dziewczyny, niby fajnie, niby miejsce ale do skomponowania trudne, mam to u siebie. Dla ułatwienia podzieliłam je sobie na strefy, cześć oddzieliłam suchym strumieniem z kamyczkow (przy okazji robi za ścieżke w rabacie) ale i tak sa wielkie i sporo sie musze naglowic zeby cos wymyślic.
12:23, 04 cze 2019
Margerytka40 napisał(a)

...

No teraz to ja w majtkach mogę biegać z widłami

Właśnie o tym pomyślałam że przy okazji słońce złapiesz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies