Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 20:16, 22 paź 2016

Czwarta ma byc jeszcze bardziej w prawo, od pierwszego przęsła widocznego na zdjęciu

Hmmm, no teraz dałaś mi do myślenia. To miejsce ze żwirkiem chcę zasłonić, bo jest dziura wprost na taras. Gdybym sadziła od miejsca gdzie zaczyna się trawnik, to byłoby od trzeciego przęsła na zdjęciu poniżej.
jazzy 20:33, 22 paź 2016

No i dobrze by było A tam w żwirku żeby naprawdę zasłonić taras ( bo umbry nie będą skuteczną zasłoną), wymyslimy cos na spokojnie. Może zrobić tam szczelną ścianę ze szmaragdów? Taki wiesz "mur" cięty ...
Poszukam pina może lepiej

Dobra, coś w ten deseń jak tam po prawej stronie tej ścianki beżowej http://pin.it/14AsaR1
lojalna_ 20:38, 22 paź 2016

Nett napisał(a)
No platany som. A teraz na graby sie czaję. Znalazłam w szkółce graby Lucas w dobrej cenie i czytam o nich. Ktoś cos wie?
Przy ogrodzeniu bym je chciała, bo teraz strasznie pusto wygląda i te platany takie samotne.

Te wąskie graby lepiej sadzić po 3 na przykład i odstęp czy pojedynczo?

Anetko jak tu za Toba nadazyc ? Czy to jest to ogrodzenie.? Bo nie widzimy całosci . Z grabów juz zrezygnowałaś?

Ladnie by sie prezentowały po całosci te same drzewa )))
lojalna_ 20:39, 22 paź 2016

A ja szukałam tego Zdjecia pol godziny ......
Nett 20:50, 22 paź 2016

lojalna_ napisał(a)

Anetko jak tu za Toba nadazyc ? Czy to jest to ogrodzenie.? Bo nie widzimy całosci . Z grabów juz zrezygnowałaś?

Ladnie by sie prezentowały po całosci te same drzewa )))

Hi, hi
No jeszcze nie całe widac na zdjęciu. Brakuje dwóch pierwszych przęseł.
Jolu no graby chyba jednak nie, na razie myślę o umbrach na poważnie, ale jeszcze te tuje musze uwzględnić. I się chyba pogubiłam jak to dobrze ułożyć.

Chcę mieć żywopłot z przodu, bo teraz jestem jak na wystawie, więc pomysł Jazzy jest fajny. Może nie musi być taki szczelny, ale na pewno ma być. Umbry miały być po to żeby nie było tak płasko.
Nett 20:56, 22 paź 2016

jazzy napisał(a)
No i dobrze by było A tam w żwirku żeby naprawdę zasłonić taras ( bo umbry nie będą skuteczną zasłoną), wymyslimy cos na spokojnie. Może zrobić tam szczelną ścianę ze szmaragdów? Taki wiesz "mur" cięty ...
Poszukam pina może lepiej

Dobra, coś w ten deseń jak tam po prawej stronie tej ścianki beżowej http://pin.it/14AsaR1

Inspirka super. Dzięki.

Tylko co byłoby dobrze, bo nie zrozumiałam. Z 4 Umbrami czy od trawnika, czy jak?
lojalna_ 20:57, 22 paź 2016

Zas nie nadążam umbry ? A podoba Ci sie propozycja jazzy ( cudeńko ) ale to chyba zielona sciana albo z tuj albo liściasta to po co tam jeszcze drzewa ?czyli umbry?
Nett 21:02, 22 paź 2016

Hmm, ja bym chyba zrobiła żywopłot tak do 180 cm, a nad tym żeby drzewa wystawały.
lojalna_ 21:04, 22 paź 2016

Na bogato )) zrób najpierw zywopłot zywopłot a juz bedzie to sie wtedy zastanowisz czy tam jeszcze cos chcesz czy wolisz wszystko naraz ? Hihihi
Nett 21:08, 22 paź 2016

coś takiego- tylko inne drzewa
https://pl.pinterest.com/pin/451345193876917661/
https://pl.pinterest.com/pin/581668108092053730/