Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 12:46, 18 sty 2017

malgol napisał(a)
Nie znam zadnej z własnego doświadczenia więc nie doradzę.Podobnie jak Ania uważam róże za bałaganiary i staram się ich unikać .Mam kilka okrywowych i wystarczyAle u innych chętnie podziwiam więc jestem pewna,że wyjdzie Ci pięknie
Ten szpaler , o tórym pisałaś to w przypadku gdy one są różenj wysokości to chyba się nie sprawdzi,co? czy nie mam wyobrażni?

Gosiu szpaler mam na myśli większe z tyłu, niższe z przodu, ale jakby w jednym ciągu, a nie plamami. Wydaje mi się, że jednak takie "dziury" będą źle wyglądały na jednej rabacie.
ren133 14:27, 18 sty 2017

Nett napisał(a)
Renatko piękna ta rabata u Gabisi, ale ja założyłam, że dookła będą rozplenice i w nich róże. To chyba zupełnie inny styl rabaty. Ale coś zimozielonego dorzucę na pewno

No właśnie chodzi o coś zimozielonego żeby nie było łyso do maja chyba, że dasz duuużo cebulowych między rozplenice a na brzegu rabaty może zimozielone bergenie?

ren133 14:32, 18 sty 2017

Nett napisał(a)

Gosiu szpaler mam na myśli większe z tyłu, niższe z przodu, ale jakby w jednym ciągu, a nie plamami. Wydaje mi się, że jednak takie "dziury" będą źle wyglądały na jednej rabacie.

w ciągu
malgol 14:38, 18 sty 2017

a no tez tak myślałam
Chyba ,żeby w te " dziury" wsadzić te zimozielone>>>
Nett 14:41, 18 sty 2017

No dobrze, a zamiast ciągu, plamy koloru wystające z rozplenic i tak jak Renia napisała, mnóstwo cebulowych na wiosnę?
malgol 15:01, 18 sty 2017

Noooo...
Nett 15:03, 18 sty 2017

Sxzkoda tylko że mam tyle pastelowych róż, bo przydałyby się ciemno bordowe..
No ale przeciez nie wiem co przeżyje zimę
anna_t 15:04, 18 sty 2017

Nett napisał(a)
Zastanawiam się nad tymi bordowymi różami i waham pomiędzy Munstead Wood, Ascot i JW Goethe. Jakie są Wasze opinie o tych różach?

mam wszystkie i jesli musisz wybrac jedną to Mustead Wood, jest poprostu zajebista! mocno pachnie, zwarty krzak, nie choruje ofkors poza plagami, to mój numer jeden tak jak z różowych Pashmina
malgol 15:04, 18 sty 2017

No właśnie, zaczekaj do wiosny. Ogólny plan masz a po inwentaryzacji wiosną najwyżej go skorygujesz
Nett 15:06, 18 sty 2017

anna_t napisał(a)

mam wszystkie i jesli musisz wybrac jedną to Mustead Wood, jest poprostu zajebista! mocno pachnie, zwarty krzak, nie choruje ofkors poza plagami, to mój numer jeden tak jak z różowych Pashmina

Dzięki Aniu. Dokładnie o to mi chodziło. A duża Ci rośnie?